Stevige concurrentie voor titelverdediger Kristoff

Stevige concurrentie voor titelverdediger Kristoff

Road  30/03/2023

Alexander Kristoff gaat op woensdag 5 april op zoek naar zijn 3de overwinning in de Scheldeprijs. Zichzelf opvolgen belooft geen eenvoudige opdracht te worden voor de Noor, want met onder andere Jakobsen, Philipsen, Thijssen, Ewan en Cavendish komt er heel wat sprintersgeweld aan de start in Terneuzen.

Alexander Kristoff mag op 5 april het rugnummer één opspelden. De Noor komt voor Uno-X Pro Cycling Team samen met zijn landgenoot Søren Wærenskjold aan de start. Naast Kristoff zakken nog enkele ex-winnaars af naar de Scheldeprijs. Fabio Jakobsen, die net als Kristoff al twee keer kon winnen in Schoten, verdedigt de kleuren van Soudal Quick-Step. Jasper Philipsen, winnaar in 2021, is dan weer het speerpunt bij Alpecin-Deceuninck.

Mark Cavendish kon de Scheldeprijs al drie keer winnen, maar zijn laatste zege dateert wel al van 2011. De Brit van Astana Qazaqstan Team komt samen met Cees Bol aan de start. Ook Caleb Ewan mocht al eens juichen in Schoten. De Australiër schreef de editie van 2020 op zijn naam en is dit jaar opnieuw de vooruitgeschoven man van Lotto Dstny.

Bij Bora-hansgrohe is het uitkijken naar de sprint van Sam Bennett, runner-up in 2021. De Ier krijgt het gezelschap van Jordi Meeus. Team DSM rekent dan weer op Sam Welsford, vorig jaar derde, terwijl Edward Theuns voor succes moet zorgen bij Trek – Segafredo. De Belg werd in 2015 al eens tweede in de Scheldeprijs. Ook Cofidis heeft met Maximilian Walscheid, runner-up in 2019, een renner die het podium van de Scheldeprijs kent.

Intermarché – Circus – Wanty brengt man in vorm Gerben Thijssen mee naar Terneuzen. Bij Team Jayco Alula kiezen ze voor de sprintersbenen van Dylan Groenewegen. Verder op de voorlopige deelnemerslijst prijken de namen van Daniel McLay (Team Arkea – Samsic), Matteo Moschetti (Q36.5 Pro Cycling Team) en Sasha Weemaes (Human Powered Health).

Wie zich op woensdag 5 april tot opvolger van Alexander Kristoff kroont, komen we te weten omstreeks 17.15u. Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier.

Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Lees meer | Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Download de Official Fan Guide van Scheldeprijs
Lees meer | Download de Official Fan Guide van Scheldeprijs
Wiebes voor vier op een rij?
Lees meer | Wiebes voor vier op een rij?
Volg de Scheldeprijs op deze kanalen
Lees meer | Volg de Scheldeprijs op deze kanalen