Elite Mannen toerisme

Terneuzen

Terneuzen is een prachtige havenstad en die band met het water voel je niet alleen aan de haven. De stad biedt ook heel wat (water)recreatiemogelijkheden aan en is ook om te shoppen of om van de horeca te proeven een absolute aanrader. Ook liefhebbers van de rust en het groen vinden in de regio rond de Westerschelde zeker wat ze zoeken. In het Smitsschorregebied bij Axel bijvoorbeeld, vind je de Staats-Spaanse linies. Daar komt de rustige natuur samen met enkele woeste overblijfselen van de 80-jarige oorlog. Ook in de prachtige Groene Kanaalzone rondom Terneuzen kan je naar genoegen wandelen in de frisse buitenlucht. Of ervaar zelf eens hoe de Zeelandse wind een rol speelt voor de renners van de Scheldeprijs en ga voor een uitdagende fietstocht te midden al dit moois.  

 

Zeeland

Zeeland is een groene delta en voormalig eilandenrijk gelegen tussen de Vlaanderen en Holland. Het is cultureel divers, op het snijvlak van land en water, doorsneden door de 2 ‘Scheldes’ (Ooster- en Westerschelde). Zeeland leeft en strijdt al vele eeuwen met en tegen het water. Zo teisterden verschillende stormvloeden Zeeland al, waardoor het gebied steeds weer van vorm veranderde. Dorpen werden verzwolgen, zelfs een complete stad (Reimerwaal) verging ooit, maar na de grote stormvloed van 1953 is Zeeland ‘droog’. Intussen werden de eilanden verbonden en beschermd door de Deltawerken met de Oosterscheldekering als bekendste icoon. De strijd tegen het water gaat voort. Denk aan ‘building with nature’ met nieuwe kustverdediging als Waterdunen (Zeeuws-Vlaanderen). Zeeland heeft trotse maar bescheiden inwoners die verliefd zijn op hun Zeeland en maar al te graag ‘delen’ met bezoekers die hier komen genieten van de mooie Zeeuwse stranden, culinaire kwaliteiten en rijke historie.

Schoten

Schoten is toneel van de aankomst voor de snelsten uit het peloton in de Scheldeprijs. Een kasteel dat lijkt te drijven op het water, een uniek gemeentehuis in neorenaissance-stijl en enkele prachtige villaparken, dat en veel meer vind je allemaal in de gemeente. Hoewel er heel wat mensen in Schoten wonen, blijft het een groene gemeente. Maar liefst 32% van het totale gebied is bebost.Naar dat kenmerkend groen wordt vaak verwezen als de groene gordel van de stad en de nabijgelegen valleigebieden van Laarsebeek. Je kan er naar hartenlust wandelen en fietsen tussen de weelderige grassen en groene mossen. Ga ook zeker eens op bezoek in Park Vordenstein, een echte lust voor de zintuigen. De natuur is er zowel aangelegd als natuurlijk uitzonderlijk majestueus. Kom er tot rust en droom gerust even weg.     

Cycling in Flanders

De essentiële gids voor een ideale fietsbeleving in Vlaanderen. Verneem alles wat je moet weten over fietsen in Vlaanderen. Ontdek indrukwekkende routes, uitdagende bucket lists en tips om je verblijf te plannen!