Jakobsen voor het tweede jaar op rij ongenaakbaar

Jakobsen voor het tweede jaar op rij ongenaakbaar

Road  10/04/2019

De Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step) was voor het tweede jaar op rij ongenaakbaar in Schoten. Hij won de massasprint voor de Duitser Maximilian Walscheid (Team Sunweb) en de Brit Christopher Lawless (Team Sky). 

De Scheldeprijs ging voor de tweede keer van start in het Nederlandse Terneuzen. Bij de teampresentatie ’s ochtends werd meteen duidelijk dat de wind een belangrijke rol zou spelen. De eerste uren van de wedstrijd werden dan ook gekleurd door waaiers.

De eerste aanval kwam er al na minder dan 10 kilometer koers, toen Kenneth Vanbilsen en Tom Wirtgen wegglipten. Achter hen viel het peloton uiteen in drie verschillende groepen, die elk nog eens opsplitsten. In de buurt van Goes en Yerseke kwam er vooraan een wissel van de wacht: local Brian van Goethem en Dries De Bondt namen de fakkel over van Wirtgen en Vanbilsen. 

Kort daarna werden snelle mannen Fabio Jakobsen, Alvaro Hodeg en Duits kampioen Pascal Ackermann teruggeslagen na een valpartij, terwijl 5-voudig winnaar Marcel Kittel in de problemen kwam en achteraande eerste groep aan de rekker hing. Ackermann en Jakobsen konden snel weer vooraan aansluiten, maar Jakobsen kende dubbele pech door mechanische problemen. Hij zette de achtervolging solo in, mét succes. 

(lees verder onder de foto)

Fabio Jakobsen ©Photonews
Fabio Jakobsen ©Photonews

Toen Van Goethem en De Bondt na een uur op kop gegrepen werden, zag Kenneth Vanbilsen opnieuw zijn kans. Hij ging solo, maar ook De Bondt wou zich vandaag in de kijker rijden en vervoegde de vluchter. Achter hen kwam het verbrokkelde peloton weer samen. Onder andere Hodeg en Kittel konden opgelucht ademhalen.   

Vanbilsen en De Bondt werden in de eerste van twee plaatselijke rondes in Schoten gegrepen. Met nog zo’n 10 kilometer toonde Edvald Boasson Hagen zich op de kasseien van de Broekstraat, maar zijn aanval strandde op 3 kilometer van de finish. Een massasprint bleek onvermijdelijk. De Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick Step) was voor het tweede jaar op rij duidelijk de sterkste aan de meet. Ook de Duitser Maximilian Walscheid en de Brit Christopher Lawless (vorig jaar ook al derde) toonden hun snelle benen in Schoten. 

Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Lees meer | Merlier voor het eerst aan het feest in Schoten
Download de Official Fan Guide van Scheldeprijs
Lees meer | Download de Official Fan Guide van Scheldeprijs
Wiebes voor vier op een rij?
Lees meer | Wiebes voor vier op een rij?
Volg de Scheldeprijs op deze kanalen
Lees meer | Volg de Scheldeprijs op deze kanalen