Bekijk het overzicht

TOPSPRINTERS PRESENT VOOR 110e SCHELDEPRIJS

4 April 2022

Drie dagen na Vlaanderens Mooiste verhuist de wielergekte naar Terneuzen en Schoten voor een jubileumeditie van de Scheldeprijs. Om 12u45 wordt in Terneuzen het startschot gegeven voor een koers van 199 kilometer waarin we op zoek gaan naar de opvolger van Jasper Philipsen. Volgens de voorlopige deelnemerslijst is het uitkijken naar een sprint met Merlier, Jakobsen en Groenewegen in Schoten. Of speelt de wind een cruciale rol in Zeeland?

Bekijk de voorlopige deelnemerslijst hier

Tweevoudig winnaar Jakobsen staat woensdag als kopman van Quick-Step Alpha Vinyl aan de start in Terneuzen. De Nederlander won de Scheldeprijs in 2018 en 2019 en gaat nu op zoek naar zege nummer drie met lead-out Morkov en de snelle Ballerini in steun. Alpecin-Fenix zet alles op Tim Merlier. Na een reeks overwinningen zakt de Belg met vertrouwen af naar de Scheldeprijs. In zijn sprinttrein is het uitkijken naar Rickaert.

Lotto-Soudal zakt met talent Arnaud De Lie af naar Terneuzen. Bij Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux vinden we de winnaar van 2015 op de voorlopige deelnemerslijst: Alexander Kristoff. Bora-hangrohe trekt dan weer de kaart van Jordi Meeus, vorig jaar nog tweede op de Churchilllaan.

Ook Dylan Groenewegen zal zijn opwachting maken in Terneuzen. Binnen zijn team van BikeExchange-Jayco krijgt hij Mezgec aan zijn zijde. Team DSM zet alles op een andere Nederlander: Cees Bol. Trek-Segafredo rekent dan weer op Moschetti en UAE Team Emirates brengt met Ackermann het nummer 2 uit 2018 aan de start.

Bij de Franse ploegen Arkéa-Samsic en TotalEnergies is het uitkijken naar respectievelijk de derde van 2017 Bouhanni en de tweede van 2020 Bonifazio. Voor Bardiani CSF Faizane’ moet Modolo z’n snelle benen bovenhalen, terwijl Bingoal Pauwels Sauces WB Dupont uitspeelt.

Wie dit jaar Jasper Philipsen opvolgt op de erelijst en dus de 110de editie van de Scheldeprijs op z’n palmares mag bijschrijven, weten we op woensdag om iets na 17u.

Bekijk de voorlopige deelnemerslijst hier

Gerelateerd nieuws