Bekijk het overzicht

Het nieuwe parcours van de Scheldeprijs

21 December 2017

Onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden is het uitgetekende nieuwe parcours van de Scheldeprijs gekend.   De wedstrijd, op zowel Nederlands als op Belgisch grondgebied begeleid door een gemengd disposief van de WPR Antwerpen en team Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid Politie, zal betwist worden tussen Terneuzen en Schoten, met een tocht van 129.8 km door de Nederlandse provincie Zeeland, tussen de Westerschelde en de Oosterschelde, door Walcheren, Noord-Beveland en Zuid-Beveland vooraleer de Belgische grens te bereiken.

Na de officieuze start in Terneuzen, duiken de renners meteen de 6,6 kilometer lange Westerscheldetunnel in. Zodra het peloton terug boven water komt, volgt het sein tot koersen.  "En er zou wel eens direct kunnen versneld worden want het nieuwe parcours zal tot een ander wedstrijdverloop leiden", vermoedt onze koersdirecteur Ronald De Witte.

"We laten de brede autoweg A58 bewust rechts liggen en rijden via Middelburg omhoog naar Veere.  Vervolgens hebben we een prachtig parcours gevonden door gebruik te maken van de smalle regionale wegen op de dijken door de polders van Noord- en Zuid Beveland.  De wind komt hier werkelijk van alle kanten waardoor de grote groep haast zeker in waaiers zal uiteenvallen.  De renners hebben de Ooster- en de Westerschelde onafgebroken in het vizier.  Via Vrouwenpolder, Goes, de jachthaven van Wemeldinge en Yerseke passeren we Ossendrecht om in Putte-Kapellen de grens over te steken, richting Schoten".

Maak hier kennis met de kaart van het nieuwe parcours en het roadbook van de 106de Scheldeprijs !

Bron: extractie uit GVA, maandag 4 december 2017, auteur Jan Auman