Elite Vrouwen historiek

1. Nederland Lorena Wiebes 2. Italië Chiara Consonni 3. Italië Rachele Barbieri 4. Australië Georgia Baker 5. Afghanistan Barbara Guarishi 6. Australië Chloe Hosking 7. België Julie De Wilde 8. Italië Letitzia Borghesi 9. Italië Anna Trevisi 10. Nederland Charlotte Kool

Resultaten 2022

Net als bij hun allereerste editie waren de weergoden de vrouwen aan de start in Schoten niet bepaald gunstig gezind. Vooral de regen en de wind schreven die het koersverhaal, want veel aanvallen waren er niet op te tekenen. Het werd vrij snel duidelijk dat de tweede editie opnieuw op een massasprint zou uitdraaien. Net als een jaar eerder was het de Nederlandse Wiebes die overtuigend naar de zege sprintte. Ze haalde het voor Consonni en Barbieri.

Editie 2022
1. Nederland Lorena Wiebes 2. Italië Chiara Consonni 3. Italië Rachele Barbieri
Editie 2021
1. Nederland Lorena Wiebes 2. Denemarken Emma Cecilie Norsgaard 3. Italië Elisa Balsamo

Recordhoudster

In 2021 reden de vrouwen hun allereerste editie van de Scheldeprijs. De snelle Lorena Wiebes werd de eerste winnares in de geschiedenis van de sprintklassieker. In 2021 was ze de snelste in de massasprint voor Norsgaard en Balsamo. Het jaar erop was het opnieuw prijs voor de Nederlandse sprintster. Dit keer was ze sneller dan de Italiaanse rensters Consonni en Barbieri. 

Onze helden

Volwassen na 114 jaar

Eindelijk! Als laatste van de zes voorjaarsklassiekers van Flanders Classics krijgt de Scheldeprijs er een vrouweneditie bij. De vrouwenkoers betekent een gevoelige meerwaarde voor de organisatie. Kalenderperikelen zorgden ervoor dat er tot 2021 moest gewacht worden op de vrouwelijke boreling. Door de organisatie van de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen week de Nederlandse rittenwedstrijd, Healthy Ageing Tour, uit naar begin maart  waardoor de weg vrij was voor een volwaardige Scheldeprijs voor vrouwen. De ladies zijn, na amper één editie, niet meer weg te denken en de Scheldeprijs is, na 114 jaar, volwassen!