Haal je sprintersbenen uit de kast voor de Scheldeprijs cyclo!

Haal je sprintersbenen uit de kast voor de Scheldeprijs cyclo!

Events  05/04/2022

Drie dagen nadat de profs hun officieuze wereldkampioenschap voor sprinters hebben gereden, is het aan jou! Ga alleen of met je fietsploegje op verkenning langs het gloednieuwe parcours van de Scheldeprijs.  

We rijden langs de Oosterschelde helemaal tot in Yerseke, waar je als toerist zeker eens moet stoppen voor lekkere mosselen of oesters, ongetwijfeld het ideale krachtvoer na een fietsrit. Vanuit Yerseke rijden we langs de Westerschelde opnieuw richting Schoten, waar een passage wacht door het Grenspark Kalmthoutse Heide en op de kasseien van de  Hogerwaardeweg.   

Je één dag helemaal als prof wanen op de wegen van het officieuze WK voor sprinters? Dat kan! De finale van Scheldeprijs Cyclo is exact hetzelfde als die van het profpeloton. In Schoten wacht de lokale ronde je op met de gekende passage over de kasseien van de Broekstraat. Welke afstand je ook kiest, 78, 123 of de volle 153 kilometer, je beleeft hoe dan ook de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker en het gloednieuwe parcours, met start en finish in Schoten, op een uniek manier.   

Altijd al eens willen weten hoe je benen na een sprint voelen? Ga dan net zoals Lorena Wiebes en Jasper Philipsen vorig jaar de sprint van je leven aan tijdens de Scheldeprijs Cyclo. Geniet erna nog van een welverdiende après bike met een hapje en een drankje. Wij kijken er alvast naar uit om jullie aan te moedigen langs het parcours.