Gemeente Terneuzen viert jubileumeditie Scheldeprijs met gratis wielercafé

Gemeente Terneuzen viert jubileumeditie Scheldeprijs met gratis wielercafé

Road  13/03/2023

Op woensdag 5 april start de Scheldeprijs voor Elite Mannen voor de vijfde keer in Terneuzen. Om dat jubileum te vieren, organiseert gemeente Terneuzen in samenwerking met Leve de Koers, het Scheldetheater, Flanders Classics en de Schotense Wielerclub een wielercafé op maandag 3 april in het Scheldetheater.

Vier wielerkenners, José De Cauwer, Brian van Goethem, Tomas Van Den Spiegel en Marcel Kittel, blikken tijdens deze avond vooruit op de 111de editie van de Scheldeprijs. In een relaxte setting gaan de gasten in gesprek met presentator Frits Bakker. Het wielercafé begint om 19.30u en duurt tot 22.00u, inloop vanaf 19.00u. Toegangskaarten zijn gratis en kan je vanaf dinsdag 14 maart om 9.00u reserveren via de website www.scheldetheater.nl.

José De Cauwer is een voormalig Belgisch profwielrenner. Hij is commentator bij Sporza en geroemd om zijn feitenkennis over alle grote rondes en wielerklassiekers.

Terneuzenaar Brian van Goethem was jarenlang een vaste waarde in het profpeloton. Hij kreeg de bijnaam ‘Breakaway Brian’ omdat hij vaak deel uitmaakte van lange ontsnappingen, bijvoorbeeld tijdens de Scheldeprijs van 2019.

Tomas Van Den Spiegel is de CEO van Flanders Classics. In het verleden was de 2,14m lange Belg succesvol profbasketbalspeler. Hij speelde bij diverse Europese topclubs. In 2012 was hij de winnaar van het Belgische televisieprogramma De Slimste Mens ter Wereld.

Marcel Kittel is een voormalig Duitse profwielrenner. Op de erelijst van de topsprinter prijken onder andere meerdere etappes in de Ronde van Frankrijk. Daarnaast is hij recordhouder in de Scheldeprijs. De Duitser won de klassieker maar liefst vijf keer.