Blik vooruit op de Scheldeprijs tijdens de wieleravond in Terneuzen

Blik vooruit op de Scheldeprijs tijdens de wieleravond in Terneuzen

Road  14/03/2024

Op maandag 1 april blikt presentator Frits Bakker vooruit op de 112de editie van de Scheldeprijs. Tijdens deze wieleravond in Terneuzen kan je genieten van de unieke verhalen van wielerkenners Adrie van der Poel, Roger de Vlaeminck, José de Cauwer, Frank van Zitteren, Natascha Knaven en Frank van Hulle. 

In samenwerking met Leve de Koers! uit Terneuzen staat op maandag 1 april een avond vol boeiende wielerverhalen op de planning. Om 19.30 u. opent het Scheldetheater z’n deuren voor een uniek gesprek tussen presentator Frits Bakker en zes wielerspecialisten, ter ere van de start van de Scheldeprijs in Terneuzen op woensdag 3 april. De toegang tot deze wieleravond is volledig gratis, maar wees er snel bij, want vol is vol! Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.  

Adrie van der Poel is niet alleen de vader van huidig wereldkampioen Mathieu van der Poel. Hij is ook ex-winnaar van de Scheldeprijs. De voormalig wielrenner en veldrijder won de wedstrijd in 1985 en staat bekend om zijn technische en tactische kennis van de wielersport. 

Roger de Vlaeminck of beter gekend als ‘Monsieur Paris-Roubaix' is een van de strafste Belgische wielrenners aller tijden. Op zijn indrukwekkend palmares staat ook een overwinning in de Scheldepijs in 1970. Na zijn carrière als wielrenner werd hij ploegleider bij verschillende wielerploegen.  

José De Cauwer is een voormalig Belgisch profwielrenner. Hij is commentator bij Sporza en geroemd om zijn feitenkennis over alle grote rondes en wielerklassiekers. Frank van Zitteren is sinds 2019 de koersdirecteur van de Scheldeprijs. Hij was daarvoor ruim 20 jaar actief als wedstrijdcommissaris voor de bekendste wielerwedstrijden in België. 

Natascha Knaven is een voormalig Nederlands wielrenster die uitblonk in veld-, baan- en wegwielrennen. Ze is viervoudig Nederlands kampioene veldrijden en werd na haar carrière fysio- en manueel therapeut. Daarnaast is ze ook eigenaar en teammanager bij het ontwikkelingsteam van AG Insurance NXTG.  

Frank van Hulle is wethouder in de stad Terneuzen en daarnaast een fervent wielerliefhebber.