Wiebes wint eerste Scheldeprijs voor vrouwen

Wiebes wint eerste Scheldeprijs voor vrouwen

Road  07/04/2021

Wiebes sprintte naar de zege in de allereerste Scheldeprijs voor vrouwen ooit. Ze haalde het voor Norsgaard en Balsamo. De barre weersomstandigheden zorgden er alvast voor dat deze eerste editie extra memorabel was.

In hun allereerste editie kregen de vrouwen meteen af te rekenen met pittige weersomstandigheden. De organisatie besloot uit respect voor de rensters de startpresentatie te schrappen. De wedstrijd zelf kon zonder problemen doorgaan. Om 11u10 begonnen de vrouwen in Schoten aan hun eerste Scheldeprijs.

Op de lus richting Hoogstraten deed de wind z’n duit in het zakje. Het brak in het peloton, maar echt ver kon de eerste groep niet wegrijden. In aanloop naar de lokale rondes in en rond Schoten volgde een hergroepering. Een valpartij deed het peloton kort daarna opnieuw breken, maar in de kilometers die volgden kon de tweede groep weer vooraan aanpikken.

(lees verder onder de foto)

Lorena Wiebes
Lorena Wiebes

In de eerste van in totaal 3 lokale ronden zag Daniek Hengeveld (GT Krush Tunap Pro Cycling) haar kans schoon. De Nederlandse koos voor de solo op iets meer dan 30 km voor de streep. Haar voorsprong liep op tot 1’20”. In de achtergrond had het peloton de wedstrijd onder controle. Ze brachten de voorsprong langzaam terug. Bij het ingaan van de laatste ronde en met nog 18 km te gaan bedroeg de voorsprong van Hengeveld nog amper 20 seconden.

Op iets minder dan 10km van de streep was het verhaal van Hengeveld uit. Met nog 7 km te gaan was het Letizia Borghesi (Aromitalia Basso Bikes Vaiano) die het op haar beurt solo probeerde, maar het peloton liet niet begaan in de eerste editie van het officieuze kampioenschap voor sprinters bij de vrouwen.

In die sprint was het de Nederlandse Wiebes (Team DSM) die over de beste benen beschikte. Ze klopte de Deense Norsgaard (Movistar Team Women) en de Italiaanse Balsamo (Valcar – Travel & Service) op de Chuchilllaan in Schoten.

Sportful ontwerpt nieuwe Flanders Classics collectie
Lees meer | Sportful ontwerpt nieuwe Flanders Classics collectie
Gemeente Terneuzen viert jubileumeditie Scheldeprijs met gratis wielercafé
Lees meer | Gemeente Terneuzen viert jubileumeditie Scheldeprijs met gratis wielercafé
Gelijk prijzengeld voor vrouwen in alle Flanders Classics voorjaarsklassiekers
Lees meer | Gelijk prijzengeld voor vrouwen in alle Flanders Classics voorjaarsklassiekers
Intentie om samenwerking tussen Terneuzen, Zeeland en Scheldeprijs te verlengen
Lees meer | Intentie om samenwerking tussen Terneuzen, Zeeland en Scheldeprijs te verlengen