Wiebes pakt tweede zege op rij

Wiebes pakt tweede zege op rij

Road  06/04/2022

Net als vorig jaar was Lorena Wiebes opnieuw aan het feest in Schoten. De Nederlandse ging de sprint van ver aan en sprintte overtuigend naar haar tweede opeenvolgende zege in evenveel edities van de Scheldeprijs. Ze haalde het voor Consonni en Barbieri. 

Om 11u30 vertrekt het peloton op de Churchilllaan in Schoten voor een tocht van 138 km. Net als bij hun eerste editie moeten de vrouwen dit jaar opnieuw afrekenen stevige wind en enkele regenbuien. 

Op zo’n 86 km van de streep kiezen Amitage (IBCT), Smith (EF Education -TIBCO-SVB) en Boilard  (St Michel - Auber 93) voor de aanval. De drie kunnen wegrijden uit het peloton en fietsen een voorsprong van zo’n 2 minuten bij elkaar. De Franse Amandine Fouquenet (Arkéa Pro Cycling Team) gaat in de tegenaanval, maar door de controle in het peloton lukt het haar niet om de oversteek te maken. Bij de eerste passage op de kasseien van de Broekstraat wordt Fouquenet gegrepen.  

(lees verder onder de foto)

Lorena Wiebes
Lorena Wiebes

Vooraan houdt het trio intussen stand, al slinkt ook hun voorsprong tot 30 seconden. Een nieuwe tegenaanval in het peloton blijft voorlopig uit. Team DSM wil opnieuw in groep naar de finish en bepaalt het tempo in het peloton om de wedstrijd onder controle te houden. Met nog 31 km te gaan waagt Le Deunff (Arkéa Pro Cycling Team) haar kans, maar ver draagt haar aanval niet. Een sprint lijkt onafwendbaar. Vooraan probeert Smith het met een ultieme versnelling bij de laatste passage op de Broekstraat. Met nog 8 km te gaan probeert ze het solo, maar het peloton sluipt seconde per seconde dichter. 

We krijgen opnieuw een sprint op de Churchilllaan en daarin is de winnares van vorig jaar dé grote favoriete. Wiebes gaat haar sprint vroeg aan in Schoten en snelt op dominante wijze naar haar tweede opeenvolgende zege in Schoten. De Nederlandse klopt Consonni en Barbieri en schrijft zo de tweede editie van de Scheldeprijs op haar naam.