Drie op een rij voor Wiebes in Schoten?

Drie op een rij voor Wiebes in Schoten?

Road  30/03/2023

Op woensdag 5 april maakt het vrouwenpeloton zich op voor de derde editie van de Scheldeprijs. Titelverdedigster en recordhoudster Lorena Wiebes kan in Schoten haar hattrick vervolledigen, maar met onder andere Charlotte Kool en Chiara Consonni komen er nog snelle benen aan de start.

Na haar overwinningen in 2021 en 2022 is Lorena Wiebes de grote favoriete voor de winst in de Scheldeprijs. De zegeteller van de Nederlandse in 2023 staat voorlopig op drie. Wiebes krijgt bij Team SD Worx de steun van Barbara Guarischi, vorig jaar vijfde, en Elena Cecchini. De concurrentie komt ongetwijfeld uit de hoek van Team DSM, dat rekent op de snelle sprint van Charlotte Kool. De Nederlandse werd de voorbije twee jaar telkens tiende in de Scheldeprijs, maar kon Wiebes dit seizoen wel al twee keer vloeren in de UAE Tour Women.

Naast Wiebes en Kool is het ook uitkijken naar Chiara Consonni. De Italiaanse van UAE Team ADQ bolde vorig jaar als tweede over de streep. Ook Consonni kon Wiebes in februari al verslaan in de UAE Tour Women, maar ze moest in die etappe zelf de duimen leggen voor Kool. Ook Liv Racing Teqfind heeft een paar snelle benen in haar rangen. Rachele Barbieri vervolledigde vorig jaar als derde het podium. De Italiaanse krijgt het gezelschap van Marta Jaskulska, goed voor een elfde plaats in 2022.

Fenix-Deceuninck komt met Belgisch kampioene Kim de Baat naar Schoten. Ceratizit – WNT Pro Cycling rekent dan weer op de sprint van Arianna Fidanza, die begin dit seizoen de Women Pro Cycling Costa De Almería op haar naam schreef. Zaaf Cycling Team schuift Audrey Cordon-Ragot en Maggie Coles-Lyster naar voren. Nog op de voorlopige deelnemerslijst vinden we de namen van Roxane Fournier (St Michel – Mavic – Auber93), Silvia Zanardi (Bepink).

Wie op woensdag 5 april het zegegebaar mag maken op de Churchilllaan ontdekken we omstreeks 14.45u. Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier.