Ga direct naar de inhoud
Woensdag 6 April 2016
104e Scheldeprijs
Nog 56 Dagen

Elite mannen

Bondsvoorzitter Van Damme wil Scheldeprijs in World Tour

09 April 2015

Bondsvoorzitter Tom Van Damme was een opgemerkte gast bij de start van de Scheldeprijs. Van Damme, binnen de internationale wielerunie UCI voorzitter van de wegcommissie, is gecharmeerd door de Scheldeprijs. ‘Ik vind dat die een plaats in de World Tour verdient’, aldus Van Damme. ‘Een wedstrijd met deze uitstraling en met het kader van het MAS als startplaats mag en moet hoger mikken.’

Wim Vos: 'Kristoff redt status van Scheldeprijs als spurtklassieker'

09 April 2015

Wat zullen ze in de Scheldeprijs in hun handen wrijven. Hoe dankbaar zullen ze Alexander Kristoff zijn. Een afgeroomde editie dreigde het te worden. Met topspurters die, al dan niet gediend door ziektebriefjes, één na één afhaakten. De jammerklacht van de organisatie was tot ver over de Schelde te horen. En dan toch zo’n winnaar. De Noor redde gisteren niet alleen de organisator uit de nood. Hij redde op een drafje ook de status van de Scheldeprijs als spurtklassieker tussen Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. Het kan dus wel: zo’n wedstrijd, op dat moment, met dat parcours en toch een dijk van een winnaar mogen huldigen.

Theuns: ‘Ik ontdek mezelf meer en meer als sprinter’

09 April 2015

Onze landgenoot Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) is tweede geworden in de 103de editie van de Scheldeprijs. Hij is heel tevreden over zijn prestatie en begint zich meer en meer te ontwikkelen als massasprinter. ‘Vandaag moet ik enkel een uiterst sterke Kristoff voor me dulden, dus dat is geen schande’, besluit Theuns.

Laatste editie

 1. 1 Alexander Kristoff
 2. 2 Edward Theuns
 3. 3 Yauheni Hutarovich
Herbeleef vorige editie

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 76 overwinningen
 2. 2 9 overwinningen
 3. 3 6 overwinningen
   Vip & Hospitality
   nog 56 dagen en het is zover!
   Flanders Classics