Ga direct naar de inhoud
Woensdag 6 April 2016
104e Scheldeprijs

Elite mannen

Marcel Kittel recordhouder na vierde zege in Scheldeprijs

06 April 2016

Marcel Kittel heeft in een massasprint de 104de editie van de Scheldeprijs gewonnen. De Duitser van Etixx-Quick Step hield op de meet een half wiel over op Mark Cavendish (Dimension Data). André Greipel (Lotto-Soudal) werd derde, Edward Theuns werd beste Belg op de vierde plaats. Het is voor Kittel al de vierde zege in Schoten, hij wordt daarmee alleen recordhouder.

Tombola t.v.v. "De 1000 km van Kom op tegen Kanker"

07 April 2016

Ten voordele van het initiatief "De 1000 km van Kom op tegen Kanker" werd tijdens het verloop van de 104de Scheldeprijs een tombola verdeeld over 2 locaties georganiseerd. Wij wensen hierbij alle kopers van de aangeboden tombola loten van harte te danken voor hun steun aan deze aktie. 

MARK CAVENDISH: "IK HAD BIJNA HET RECORD"

06 April 2016

Veel scheelde het niet op de eindmeet, maar uiteindelijk trok Mark Cavendish aan het kortste eind en moest hij als tweede het podium op in Schoten. De ontgoocheling was groot bij de Brit, al beseft hij dat Kittel sterker was: "Ik kwam even naast Kittel, maar die versnelde opnieuw."

 

Marcel Kittel: "Blij dat ik het record kon pakken"

06 April 2016

Marcel Kittel schreef voor de vierde keer de Scheldeprijs achter zijn naam. Een dolgelukkige Duitser stond na de wedstrijd de pers te woord: "Ik ben blij dat ik uiteindelijk won, ook al had ik een probleempje bij het schakelen".

Laatste editie

 1. 1 Marcel Kittel
 2. 2 Mark Cavendish
 3. 3 André Greipel
Herbeleef vorige editie

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 76 overwinningen
 2. 2 9 overwinningen
 3. 3 6 overwinningen
   Vip & Hospitality
   De 200 km staan op de teller!
   Flanders Classics