Ga direct naar de inhoud
Woensdag 6 April 2016
104e Scheldeprijs
Nog 318 Dagen

Elite mannen

Onklopbare Kristoff schrijft ook Scheldeprijs op palmares

08 April 2015

Alexander Kristoff is onklopbaar in Vlaanderen. Na de Driedaagse De Panne-Koksijde en de Ronde van Vlaanderen schreef de sterke Noor van Katusha woensdag ook de Scheldeprijs Vlaanderen op zijn naam. Kristoff won de aangekondigde - maar door een valpartij verstoorde - massasprint in Schoten. Onze jonge landgenoot Edward Theuns werd knap tweede.

Uitslag tombola "De 1000 km van Kom op tegen Kanker"

10 April 2015

Ten voordele van het initiatief "De 1000 km van Kom op tegen Kanker" werd tijdens het verloop van de 103de Scheldeprijs een tombola verdeeld over 2 locaties georganiseerd. Wij wensen hierbij alle kopers van de aangeboden tombola loten van harte te danken voor hun steun aan deze aktie. 

Bondsvoorzitter Van Damme wil Scheldeprijs in World Tour

09 April 2015

Bondsvoorzitter Tom Van Damme was een opgemerkte gast bij de start van de Scheldeprijs. Van Damme, binnen de internationale wielerunie UCI voorzitter van de wegcommissie, is gecharmeerd door de Scheldeprijs. ‘Ik vind dat die een plaats in de World Tour verdient’, aldus Van Damme. ‘Een wedstrijd met deze uitstraling en met het kader van het MAS als startplaats mag en moet hoger mikken.’

Wim Vos: 'Kristoff redt status van Scheldeprijs als spurtklassieker'

09 April 2015

Wat zullen ze in de Scheldeprijs in hun handen wrijven. Hoe dankbaar zullen ze Alexander Kristoff zijn. Een afgeroomde editie dreigde het te worden. Met topspurters die, al dan niet gediend door ziektebriefjes, één na één afhaakten. De jammerklacht van de organisatie was tot ver over de Schelde te horen. En dan toch zo’n winnaar. De Noor redde gisteren niet alleen de organisator uit de nood. Hij redde op een drafje ook de status van de Scheldeprijs als spurtklassieker tussen Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in. Het kan dus wel: zo’n wedstrijd, op dat moment, met dat parcours en toch een dijk van een winnaar mogen huldigen.

Laatste editie

 1. 1 Alexander Kristoff
 2. 2 Edward Theuns
 3. 3 Yauheni Hutarovich

Overwinningen per land

Ga naar Erelijst
 1. 1 76 overwinningen
 2. 2 9 overwinningen
 3. 3 6 overwinningen
   Vip & Hospitality
   nog 318 dagen en het is zover!
   Flanders Classics