Bekijk het overzicht

Pieter Jacobs verschalkt medevluchters

5 April 2018

Al in de eerste ronde gingen negen renners aan de haal, met daarbij de latere winnaar. Halfweg kwamen met Brent Cle, Stijn Demolder en Pauwel Verhulst drie renners aansluiten. Even later moest een drietal afhaken, zodat vooraan negen renners overbleven. Met 50" voorsprong op het peloton werd de laatste ronde aangevat. De groep naderde tot op een halve minuut, maar de negen bleven voorop. Op anderhalve kilometer van de streep demarreerde Jacobs. Hij had meteen een mooie voorsprong en zou niet echt meer bedreigd worden.

"Na Hoogstraten en Hannuit is het mijn derde zege op rij" zegt de ex-prof. "Aanvankelijk was het niet mijn bedoeling om al in de eerste ronde mee te springen. Ik reageerde op enkele renners die ontsnapt waren, maar stelde daarna vast dat ik deel uitmaakte van de vroege vlucht. Echt vlot ging het vooraan niet, met enkele renners die vrij snel op hun tandvlees zaten. Kwam daar nog bij dat ik problemen kreeg met mijn versnellingen. Ik kon niet meer schakelen en finaal kon ik enkel voort op mijn 11 (de zwaarste versnelling, red.). Daarom koos ik op het einde voor de aanval. In de laatste bochten kreeg ik het lastig, maar ik hield stand."

In het kader van de Lotto Beker van België mocht Jacobs na afloop de gele leiderstrui aantrekken. "Het ploegenklassement kan mogelijk wel een doel worden, maar individueel ga ik die trui zeker niet verdedigen", zegt de renner van Hubo-Aerts Action Bike CT.

Stijn Demolder kreeg de witte trui als beste jongeren.

GVA 5 april 2018 (kle)

 

  • crédit photo james odvart © crédit photo james odvart