Bekijk het overzicht

Onverhoopt succes voor Tom Timmermans

11 April 2019

Na een gesloten wedstrijd eindigde de 13de Memorial Staf Segers (de afwachtingswedstrijd van de 107de Scheldeprijs) op een massasprint. In een prangend sprintduel op het scherp van de snede, tussen Tom Timmermans en Benjamin Verraes, trok de renner van Van Eyck Sport nipt aan het langste eind. "Een totaal onverwacht succes", vertelde hij aan DirectVelo.

Na een eerste val van de 22-jarige renner op het verharde deel van de Broekstraat, doet Tom zijn relaas. "Ik bleef kalm en kwam uiteindelijk terug in het peloton, ik heb geluk gehad dat de groep het grootste deel van de wedstrijd compact bleef, maar ik dacht op dat ogenblik nog niet dat ik een kans op de overwinning zou hebben.", merkt hij op.

OPENING LANGS LINKS

Geconfronteerd met de favoriet Benjamin Verraes, vond de beste jongere van de Belgische beker twee jaar geleden, de ultieme opening. "In de laatste kilometer zat ik nog wat ingesloten, geleidelijk aan kon ik toch wat opschuiven en iedereen aan de linkerkant van het peloton inhalen. Aan de meet had ik nog net de nodige kracht voor de ultieme jump."

Zondag in Wieze (Lebbeke) moet de vierde van het IWT Oetingen zijn gele leiderstrui in het algemeen klassement van de "Lotto Beker van België voor Elite z/c en U23" al verdedigen. "Ik ben gelukkig de leiderstrui te mogen dragen en zal deze met hand en tand verdedigen, wel wetend dat het niet gemakkelijk zal zijn", besluit een nuchtere winnaar,  die op zoek gaat naar de titel van Kampioen van Vlaams-Brabant bij Galmaarden, op de top van Bosberg.

Direct Vélo
JAMES ODVART 
10 april 2019, 19:47

  • Foto: Crédit Photo James Odvart, Directvelo © Foto: Crédit Photo James Odvart, Directvelo