Bekijk het overzicht

14de Memorial Staf Segers 8-4-2020

1 February 2020

Het nieuwe contract dat Flanders Classics afsloot met de gemeente Schoten, om de volgende 6 edities de eindstreep van de Scheldeprijs op de Churchilllaan te leggen, verzekerde ook meteen het voortbestaan van de memorial Staf Segers. En ook dit jaar is de 14de editie van de memorial de openingswedstrijd van de prestigieuze “Beker van BelgiĆ«” voor clubploegen.

Na een positieve evaluatie vorig jaar, vertrekt de afwachtingswedstrijd opnieuw op de terreinen van sportpark “De Zeurt”.

Slechts 19 ploegen werden er dit jaar geselecteerd voor deelname aan de Lotto beker van Belgiƫ. Dat maakt dat we dit jaar meer wildcards mogen uitdelen aan clubs die niet meedingen voor de trofee van dit regelmatigheidscriterium. Hierdoor zal onze wedstrijd allicht een meer open karakter krijgen. Vrijbuiters kunnen zonder al te veel tactische overwegingen en ploegbelangen hun weg gaan om het zegegebaar te maken onder de aankomstboog van Flanders Classics.

Door wegwerkzaamheden en het plaatsen van verkeersremmers op het gekende parcours van de voorbije jaren, zagen we ons genoodzaakt om de lokale ronde aan te passen. De veiligheid voor onze renners en volgers in de wedstrijdkaravaan blijft ook voor onze organisatie een topprioriteit! De wielersport kwam immers de voorbije jaren te vaak in het nieuws door tragische ongevallen.  Het was geen sinecure om rekening te houden met deze factoren en hierbij een parcours uit te stippelen waarbij de traditionele scherprechter : “de kasseien van de Broekstraat” niet ontbrak. Toch zijn we hierin, dankzij de medewerking van de gemeenten waar onze afwachtingswedstrijd doorkomt, geslaagd.

Hopelijk wordt deze editie weer net zo succesvol als de voorbije jaren. De start wordt, omwille van een snellere doortocht van de profs, met een half uurtje vervroegd. We verwachten dus de wielerliefhebbers reeds voor de middag present om het kruim van onze amateurwielrenners aan te moedigen.

Alvast veel wielerplezier!

Koen Van Echelpoel
Koersdirecteur memorial Staf Segers.