Bekijk het overzicht

14de Memorial Staf Segers 14-10-2020

23 September 2020

Sinds enige weken is het wielerleven op competitievlak langzaam terug aan het heropleven. Zij het onder strikte voorwaarden en met nogal wat consequenties, vooral voor het publiek. Nadat zowat alle wielervoorjaarswedstrijden werden afgelast, besloten we eind juni met ons bestuur om de voorbereidingen voor de organisatie van onze Scheldeprijs in het najaar terug op te starten. Op woensdag 14 oktober hopen we onze wedstrijden te laten doorgaan.

Voor onze afwachtingswedstrijd keren we, noodgedwongen, terug naar ons concept van enkele jaren geleden. Het wordt dus een individuele wedstrijd (geen interclub). Aan de voorinschrijvingen te zien merken we dat de koershonger bij de jeugd en elite ZC erg groot is. We weten nu al dat wielerbond Vlaanderen ruim 100 renners zal moeten ontgoochelen omdat er “slechts” 175 mogen starten.

De wedstrijd zal afgehaspeld worden op het plaatselijk parcours van de profs. Om de absolute veiligheid van de renners te garanderen, hebben we de laatste maanden en weken onze omloop moeten wijzigen en aanpassen. Belangrijkste ingreep is het schrappen van de Broekstraat. Deze kasseistrook vormde jaren een vaste kuitenbijter in onze wedstrijd. Omwille van een ongelukkige heraanleg van het wegdek bij het einde van de laatste kasseistrook (net voor het opdraaien aan het kanaal) is voor een peleton renners onmogelijk geworden om hier veilig door te komen. We hopen echter om, mits aanpassing, deze kasseistroken terug op te nemen in ons parcours bij een volgende editie.

Geen oproep dit jaar om massaal af te zakken naar Schoten. Het aantal toeschouwers aan de finish zal strikt beperkt zijn. Langs de omloop geldt een strikte mondmaskerplicht voor alle toeschouwers. Willen we dit voorjaar opnieuw organiseren, zullen niet alleen onze renners, maar ditmaal ook ons publiek op de tanden moeten bijten… zij het achter een masker.