Bekijk het overzicht

13de Memorial Staf Segers 10-4-2019

27 January 2019

Na een ultieme eindjump kon Pieter Jacobs op 4 april 2018 het zegegebaar maken op de Churchilllaan bij de vorige editie van de memorial Staf Segers. Even later mocht hij op het podium de gele leiderstrui van de beker van België omgorden. Enkele maanden later zou zijn team (Hubo Aerts) de felbegeerde beker in de wacht slepen en eindwinnaar worden van dit prestigieuze regelmatigheidscriterium in het Belgische amateurwielrennen.

Ook dit jaar mogen we met onze afwachtingswedstrijd deel uitmaken van deze competitie. Tweeëntwintig ploegen (aangevuld met drie teams op uitnodiging) zullen op 10 april 2019 aan de start verschijnen van onze 13de memorial Staf Segers. Allicht dromen zij allemaal om de felbegeerde overwinning van “de kleine Scheldeprijs” binnen te halen.

Het is wel een jammere vaststelling dat minder dan een handvol Antwerpse teams aan de start zullen verschijnen. Het amateurwielrennen binnen onze provincie zit zeker niet in de lift. Het afhaken onlangs, van Royal Antwerp Bicycle Club (stamnummer 1), is meer dan spijtige zaak. Zij stonden immers vanaf het ontstaan van onze afwachtingswedstrijden steeds met een ruime delegatie aan de inschrijvingstafel. En ze hebben in het verleden met hun renners toch wielergeschiedenis geschreven, niet alleen in de provincie maar ook ver daarbuiten.

Dit afhaken gaat de andere teams niet beletten om er, in afwachting van de aankomst van de profs, een sportief hoogstaande wedstrijd van te maken. Omwille van werkzaamheden aan de parking van de sporthal Vordensteyn en op vraag van de gemeente Schoten wijken we met ons rennerspark uit naar Sportpark “De Zeurt” (Eksterdreef). Hier zullen alle inschrijvings- en startformaliteiten plaatsvinden en daar zal ook de geneutraliseerde start gegeven worden. Via de Kopstraat en R.W. Van Havrelaan komen we uiteindelijk terecht op het parcours om dan aan het gemeentehuis de officiële start te geven. Vanaf dan zijn we weer vertrokken voor 9 ronden op het traditionele parcours… met de doortochten op de kasseien van de Broekstraat en het beuken tegen de wind langs het Albertkanaal.

De cafébazen in Schoten mogen gerust zijn… Er zal voldoende animatie zijn in en om het centrum van Schoten tussen 12.00 uur en de eerste doortocht van de “grote” Scheldeprijs. De toeschouwers zullen zich, in afwachting van de komst van de profrenners, niet vervelen. Bestel alvast die vaten bier en sluit de tapkranen al maar aan. Het zal weer feest zijn in Schoten…

Koen Van Echelpoel
Koersdirecteur afwachtingswedstrijd

  •  Lisa Bilterijst © Lisa Bilterijst