Bekijk het overzicht

12de Memorial Staf Segers

3 January 2018

Bij de volgende editie van onze afwachtingswedstrijd wordt er opnieuw, net zoals bij de profs, een pagina “Scheldeprijswielergeschiedenis” omgeslagen… Onze wedstrijd wordt immers, op vraag van de Antwerpse afdeling van wielerbond Vlaanderen, opgenomen in de Lotto-beker van België. De beker van België is een prestigieus regelmatigheidscriterium waarbij clubwielerploegen strijden om de hoogste eer. Naast een ploegenklassement wordt er ook een aparte rangschikking opgemaakt voor de beste jongere (witte trui) en de leider in het algemene individuele klassement (gele trui). Dit jaar maken er tussen openingswedstrijd op 4 april (Scheldeprijs) en 16 september acht wedstrijden deel uit van de Lotto-beker van België. De locaties van deze wedstrijden (waaronder 1 ploegentijdrit) situeren zich over gans België. Op deze manier kunnen alle type renners tegen elkaar strijden op hun favoriete parcours.

4 april wordt dus opnieuw een absolute wielerhoogdag in Schoten! Vanaf 10.30 komen de renners het wedstrijdblad ondertekenen en worden de ploegen voorgesteld op het grote podium aan de Churchilllaan. Om 11.30 stipt worden de 175 renners uit 25 ploegen dan op weg gestuurd voor 9 ronden op het gekende lokale Scheldeprijsparcours. Dat betekent dus negen maal dokkeren over de kasseien van de Broekstraat en aansluitend de passage langs het Albertkanaal waarbij de wind een gevreesde tegenstander kan zijn. De totale afstand van de afwachtingswedstrijd bedraagt iets meer dan 150 km.

Omstreeks 15.00 uur verwachten we op de Churchilllaan de apotheose van een traditioneel spannende wedstrijd waarbij de ploegen en de renners elkaar bekampen met open vizier. Gezien het ploegenklassement is ook de rangschikking van elke renner belangrijk. Even later mag de winnaar van deze memorial Staf Segers niet enkel de bloemen en de trofee ontvangen maar tevens de gele leiderstrui als eerste leider in de Lotto-beker van België 2018.

De wielerliefhebber zal op 4 april, in afwachting van de “grote” Scheldeprijs alvast niet op zijn honger blijven zitten. Wij verwachten u dan ook!

Alvast tot dan!

Koen Van Echelpoel
Koersdirectie afwachtingswedstrijd Scheldeprijs-Memorial Staf Segers