Bekijk het overzicht

WIEBES OP ZOEK NAAR TWEEDE ZEGE OP RIJ

4 April 2022

Vorig jaar wist Lorena Wiebes als eerste vrouw ooit de Scheldeprijs aan haar palmares toe te voegen. Overmorgen gaat ze op zoek naar een tweede opeenvolgende zege. Dan moet ze op de Churchilllaan in Schoten wel voorbij onder andere Consonni.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst.

Rugnummer één is voor Lorena Wiebes, die vorig jaar de sprint in Schoten wist te winnen en zo de eerste Scheldeprijs voor vrouwen op haar naam schreef. Op zoek naar een tweede opeenvolgende zege krijgt ze haar Nederlandse ploeggenote Charlotte Kool, die vorig jaar in de top 10 eindigde, mee op pad.

Wiebes zal het wel moeten opnemen tegen een sterk Trek-Segafredo blok. Ze kunnen rekenen op de ervaren en snelle Hosking, de rappe benen van Paternoster en ex-wereldkampioene Dideriksen. Nog in datzelfde team vinden we ook Elynor Backstedt en Van Anrooij terug.

Bij Valcar–Travel & Service is het uitkijken naar de Italiaanse Chiara Consonni, die vorige week woensdag mocht zegevieren in Dwars door Vlaanderen nadat ze de snelste was op de Verbindingsweg. Consonni krijgt in Schoten de steun van landgenotes Carbonari en Persico, die ook niet traag is aan de finish. EF Education-Tibco-SVB zakt dan weer met jonge talenten Honsinger en Borghesi af naar de start.

Bij Liv Racing Xstra is het uitkijken naar Rachele Barbieri. Ze sprintte in Waregem naar en zesde plaats in het zog van Consonni. Terwijl Team-Bike Exchange dan weer rekent op Ariana Fidanza, die onder andere Teniel Campbell in steun krijgt.

Wie op woensdag 6 april Lorena Wiebes zal opvolgen en zo de erelijst van de Scheldeprijs aanvult, ontdekken we rond 15u op de Churchilllaan in Schoten. Net als vorig jaar is de wedstrijd bij de vrouwen live te volgen op Pickx.be en dat vanaf 12u00.

Bekijk hier de voorlopige deelnemerslijst.

Gerelateerd nieuws