Bekijk het overzicht

Eerste Scheldeprijs vrouwen krijgt topteams aan de start

11 March 2021

Op woensdag 7 april staat de allereerste Scheldeprijs voor vrouwen op het programma. Niet alleen Flanders Classics is trots dat het lijstje van 6 voorjaarsklassiekers nu compleet is, ook binnen het vrouwenpeloton wordt de gloednieuwe wedstrijd enthousiast onthaald. Maar liefst 6 UCI Women’s WorldTeams tekenen present voor de eerste Scheldeprijs voor vrouwen, met start en finish in Schoten.

Toen Flanders Classics en KPMG, presenting partner van Flanders Classics Women, vorig jaar hun meerjarenplan rond het vrouwenwielrennen voorstelden, stond het uitbouwen van een Scheldeprijs voor vrouwen met stip in de agendapunten. "We zijn enorm trots dat de allereerste Scheldeprijs voor vrouwen nu realiteit wordt", zegt Flanders Classics CEO Tomas Van Den Spiegel. "Tot vorig jaar was het nog een doelstelling om ons kransje voorjaarsklassiekers te vervolledigen met die ene wedstrijd die nog ontbrak, nu gaan we die stap vol enthousiasme zetten. Het doet deugd te merken dat de wedstrijd ook binnen het vrouwenpeloton met open armen ontvangen wordt."

Nu Schoten naast de finish van de mannenwedstrijd ook het decor zal vormen voor zowel start als finish van de vrouwenwedstrijd, wordt de Antwerpse gemeente het epicentrum van de Scheldeprijs. De teams zullen hun snelste rensters naar voor schuiven om deel te nemen aan hun allereerste officieuze WK voor sprinters op de Churchilllaan voor vrouwen.

Maar liefst 6 UCI Women’s World Teams staan te popelen om deel uit te maken van dit stukje geschiedenis in het vrouwenwielrennen. Zo staan Movistar Team Women, waar sinds dit seizoen Annemiek van Vleuten het mooie weer maakt, en Team DSM, de ploeg van de snelle Lorena Wiebes, alvast aan de start. Ook Ale’ BTC Ljubljana en Canyon//SRAM Racing, de ploeg van sprintster Hannah Barnes, ontbreken niet. Daarnaast tekenen ook Team BikeExchange en Trek-Segafredo, sinds dit seizoen de nieuwe thuishaven van Chloe Hosking, present. Zij worden uitgedaagd door onder andere de volgende 5 Belgische ploegen: Bingoal Casino – Chevalmeire, Lotto Soudal Ladies, Doltcini – Van Eyck – Proximus Continental Team, Multum Accountants Ladies Cycling Team en Ciclismo Mundial, de ploeg die topveldrijdsters aan de start brengt.

Verder kan de eerste Scheldeprijs voor vrouwen ook nog rekenen op de aanwezigheid van NXTG Racing, Drops – Le Col supported by Tempur, Aromitalia Basso Bikes Vaiano en Valcar – Travel & Service, de ploeg van Elisa Balsamo. Daarnaast zijn ook Parkhotel Valkenburg, Bepink, Bizkaia – Durango, Team Rupelcleaning – Champion Lubricants en Ceratizit – WNT Pro Cycling Team, de ploeg van sprintsters Wild en Brennauer, van de partij.

Vervolledigen tot slot de lijst deelnemende teams: A.R. Monex Women’s Pro Cycling Team, Andy Schleck – CP NVST – Immo Losch, Arkea Pro Cyling Team, Cogeas Mettler Look Pro Cycling Team, GT Krush Tunap Pro Cycling, Isolmant-Premac-Vittoria, Massi Tactic Women Team en Lviv Cycling Team.

Met deze lijst aan teams kan de Scheldeprijs op 7 april alvast op een mooi deelnemersveld bij de eerste editie voor vrouwen rekenen. Welke rensters in Schoten aan de start zullen staan, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Gerelateerd nieuws