Bekijk het overzicht

Bastianelli voert deelnemerslijst van eerste Scheldeprijs voor vrouwen aan

1 April 2021

Op woensdag 7 april is het zover, dan staat de allereerste Scheldeprijs voor vrouwen op het programma. Start en finish liggen in het Antwerpse Schoten. Met onder andere Bastianelli, Wiebes en Hosking op de voorlopige deelnemerslijst is het duidelijk dat de teams hun snelste rensters selecteerden met het oog op de finish in de Churchilllaan. Ontdek de voorlopige deelnemerslijst hier

Flanders Classics heeft er lang naar uitgekeken, maar met de allereerste Scheldeprijs voor vrouwen op woensdag 7 april is de lijst voorjaarsklassiekers eindelijk compleet. Heel wat teams willen in die eerste editie schitteren en daarom brengen ze hun meest snelle rensters aan de start.

Rugnummer één is voor Marta Bastianelli, die in het verleden al de Ronde van Vlaanderen (2019), De Brabantse Pijl (2018) en Gent-Wevelgem (2018) wist te winnen. De Italiaanse wil nu ook graag de Scheldeprijs aan dat lijstje toevoegen. Ze zal het dan wel moeten opnemen tegen de snelle Hosking. De Australische, die in 2016 schitterde op de Champs-Elysées tijdens La Course, vervoegde afgelopen winter Trek-Segafredo. Ze krijgt in die eerste Scheldeprijs de steun van Letizia Paternoster, die in 2019 derde eindigde in Gent-Wevelgem.

Bij Canyon//SRAM Racing rekenen ze op de zussen Hannah en Alice Barnes en het nummer 3 van Dwars door Vlaanderen, Alexis Ryan. Bij Team DSM is het vooral uitkijken naar Lorena Wiebes. De Nederlandse bewees zich de voorbije seizoenen in de sprint en strandde zo in 2019 op de tweede plaats in Gent-Wevelgem. Team BikeExchange rekent onder andere op Teniel Campbell en Grace Brown.

Ook de Italiaanse Confalonieri (Ceratizit - WNT Pro Cycling Team) is niet traag, net als haar landgenote Balsamo (Valcar - Travel & Service). Bij Plantur-Pura is het uitkijken naar Ceylin Alvarado, voormalig wereldkampioene veldrijden. Voor Lotto Soudal Ladies moet Jesse Vandenbulcke de leiding op zich nemen.

Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst voor de allereerste Scheldeprijs voor vrouwen, die wel steeds onderhevig blijft aan het COVID-19-protocol.

Op woensdag 7 april ontdekken we wie in Schoten de allereerste winnares uit de geschiedenis van de Scheldeprijs wordt.

 

Gerelateerd nieuws