Mobiliteit

Scheldeprijs 2022: Mobiliteit in Schoten

Ter gelegenheid van de Scheldeprijs op woensdag 6 april 2022 zal er plaatselijk de nodige verkeershinder zijn in het centrum van Schoten. Om 11u30 start de internationale wedstrijd voor de Vrouwen Elite op de Churchilllaan te Schoten. Tussen 13u30 en 17u30 zullen de renners (vrouwen elite en daarna mannen elite) verschillende keren passeren door de straten van de lokale omloop in en rond Schoten, over een parcours van 17.2 km. Tussen deze uren kan je slechts sporadisch met de auto door deze straten, en dan enkel mee met de richting van de koers en nadat de groene vlag is gepasseerd. De koers op de lokale omloop (zie weergave met stippellijn “Parcours Scheldeprijs”) beweegt op het onderstaande plan mee met de wijzers van de klok.

Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar met de trein via de verbindingen met halte in het station Antwerpen-Centraal. Verder naar Schoten vanuit Antwerpen-Centraal met tram en/of bus.

Vanuit het treinstation hebt u directe toegang tot de metrostations “Diamant” en “Astrid” met een snelle tramverbinding naar Merksem (zie Met de tram)

Op 5 minuten wandelafstand vertrekken aan de Opera, kwadrant B,  meerdere rechtstreekse busverbindingen naar Schoten (zie Met de bus)

Uurregeling trein: www.belgianrail.be

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document of scan de onderstaande QR-code zodat je de mobiliteitsnota van Schoten steeds bij de hand hebt op uw smartphone.

Premetrolijn 2 Hoboken-Merksem
Premetrolijn 3 Zwijndrecht-Merksem

De halte P+R Merksem (aan Carrefour Schoten) zal uitzonderlijk op 6 april 2022  bediend worden door de omgeleide buslijnen van en naar Antwerpen die in Schoten passeren.

Aan halte “P+R Merksem” kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben daar op 6 april 2022 een "Tijdelijke halte".

Vanaf eindhalte “P+R Merksem”, 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document of scan de onderstaande QR-code zodat je de mobiliteitsnota van Schoten steeds bij de hand hebt op uw smartphone.

Naar het centrum van Schoten vanuit richting Antwerpen

De rechtstreekse buslijnen naar Schoten vanuit Antwerpen vertrekken aan de Franklin Rooseveltplaats 1A
lijnen 600 601 en 602 aan Roosevelt perron C5
lijnen 620 en 621 aan Roosevelt perron C4

kaart lijnen 600-601-602, halte Wilgendaalstraat

kaart lijnen 620-621, halte Wilgendaalstraat

  Naar het centrum van Schoten vanuit richtingen Meerle, St. Job en Wijnegem

  kaart lijnen 600-601-602, halte Wilgendaalstraat

  kaart lijnen 620-621, halte Wilgendaalstraat

  • 620 Meer - Hoogstraten - Antwerpen   dienstregeling
  • 621 Schoten - Antwerpen   

  kaart lijn 780, halte Rusthuis

  • 780 Wijnegem-Schoten-Brasschaat-Kapellen-Zandvliet - dienstregeling - vertrekt aan achterzijde Wijnegem Shopping Center

  Lijn 610 van vertrekhalte Rusthuis in Schoten naar Oelegem/Schilde en van Oelegem/Schilde tot eindhalte Rusthuis in Schoten

  Naar het centrum van Schoten vanuit richtingen Kapellen en Brasschaat

  • 640 Brecht-Wuustwezel-Brasschaat-Antwerpen - dienstregeling - halte P+R Merksem
  • 650 Kapellen-Antwerpen Luchtbal Station - dienstregeling - halte P+R Merksem

  Aan halte “P+R Merksem” kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben hier op 6 april 2022 een "Tijdelijke halte".

  Vanaf halte “P+R Merksem” 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

  Naar het centrum van Schoten vanuit richting Zandvliet

  Buslijnen 780 en 640  : In het centrum van Brasschaat aan het kruispunt van de Bredabaan en de Augustijnslei kan je overstappen aan halte Brasschaat Kerk Bredabaan (haltenummer 105737) van lijn 640 op lijn 780 aan halte Brasschaat Kerk Augustijnslei (haltenummer 109856)

  Buslijnen 780 en 650 hebben in Kapellen 3 gemeenschappelijke haltes: “Dorp” “Administratief Centrum” en “Zilverenhoeklaan”

  Uurregeling : www.delijn.be of klik op de link dienstregeling achter de buslijn voor de dienstregeling op 6 april 2022

  Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document of scan de onderstaande QR-code zodat je de mobiliteitsnota van Schoten steeds bij de hand hebt op uw smartphone.

  Voor alle koersliefhebbers in en rond Schoten, alsook de sportieve wielerfanaten, is het aangeraden om indien mogelijk met de fiets te komen. Er zijn fietsstallingen in:

  • Kopstraat 10, Parking Vordenstein ( 1.1 km te voet naar Schoten-Centrum langs Kopstraat, Horstebaan en Vordensteinstraat = 13 minuten)
  • de Sint-Cordulastraat , ter hoogte van De Kaekelaar

  Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document of scan de onderstaande QR-code zodat je de mobiliteitsnota van Schoten steeds bij de hand hebt op uw smartphone.

  Als je met de wagen komt, combineer dit dan zoveel mogelijk met het aanbod van het openbaar vervoer van en naar het centrum van Schoten.

  Op hun omleidingsroute zal de tram- en bushalte P+R Merksem (aan Carrefour Schoten) op 6 april 2022 uitzonderlijk bediend worden door de buslijnen van en naar Antwerpen die in Schoten passeren.

  Na de start van de wedstrijd voor Vrouwen Elite in Schoten om 11u30 zullen de renners tussen 13u30 en 17u30 verschillende keren passeren door de straten van de lokale omloop in en rond Schoten, over een parcours van 17.2 km. Tussen deze uren kan je slechts sporadisch met de auto door deze straten, en dan enkel mee met de richting van de koers en nadat de groene vlag is gepasseerd. De koers op de lokale omloop beweegt op het plan mee met de wijzers van de klok.

  E19 vanuit Antwerpen, richting Breda

  Antwerpen Ring (R1) – volg Breda - Uitrit 5 MERKSEM/Kapellen/Brasschaat – 1e afslag rechts richting SCHOTEN – einde afrit rechts : Bredabaan – volg richting Schoten tot kruispunt Bredabaan/Horstebaan (Carrefour).

  In combinatie met het openbaar vervoer: aan de verkeerslichten rechtdoor op Bredabaan naar Parking P&R Keizershoek in Merksem (aan uw rechterzijde) of linksaf naar Horstebaan naar parking Carrefour (aan uw rechterzijde).

  Met auto naar Schoten: linksaf naar Horstebaan, rechtdoor tot aan de derde zijstraat links, naar Parking Vordenstein (max. 100 wagens) in de Kopstraat

  E19 vanuit Breda, richting Antwerpen

  Antwerpen Ring (R1) – volg Antwerpen - Uitrit 5 MERKSEM/Kapellen/Brasschaat – einde afrit rechts Kapelsesteenweg – aan de eerste verkeerslichten rechtsaf Bredabaan - volg richting Schoten tot kruispunt Bredabaan/Horstebaan (Carrefour).

  In combinatie met het openbaar vervoer: aan de verkeerslichten rechtdoor op Bredabaan naar Parking P&R Keizershoek in Merksem (aan uw rechterzijde, €1,00 per dag) of linksaf naar Horstebaan naar parking Carrefour (aan uw rechterzijde).

  Met auto naar Schoten: linksaf naar Horstebaan, rechtdoor tot aan de derde zijstraat links, naar Parking Vordenstein (max 100 wagens) in de Kopstraat

  Alternatief vanuit het westen (E17 & E34)

  De wielerliefhebbers die met de wagen komen uit de richting Oost- en West-Vlaanderen nemen bij voorkeur het openbaar vervoer premetrolijn 3 Zwijndrecht-Merksem vanaf de P&R te Melsele (zie Schoten - Met tram en/of bus).
             GPS coördinaten : P+R Melsele, Vendoorn 1 : 51°13'02.2"N 4°18'26.5"E

  Alternatief vanuit het oosten (E34 & E313)

  De wielerliefhebbers die met de wagen komen uit de richting Turnhout (E34) of Hasselt (E313) kunnen uitrit 18 Wommelgem nemen.

  Aan de uitrit heb je de P&R Wommelgem. Deze ligt op 1 km (10 minuten) wandelafstand van het Shopping Center te Wijnegem. Aan het Shopping Center van Wijnegem (zuidkant, vlakbij inkom 13) heb je een directe busverbinding met lijn 780 naar het centrum van Schoten (zie Met de bus).

  Je kan de wagen ook parkeren op de parking van Makro, op de Houtlaan in Wijnegem (over het kruispunt met de Turnhoutsebaan) of aan het Shopping Center Wijnegem (parkeerplaatsen rondom het Shopping Center, OPGELET de parkeergarage en de dakparking worden na 20 uur afgesloten).

  Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document of scan de onderstaande QR-code zodat je de mobiliteitsnota van Schoten steeds bij de hand hebt op uw smartphone.

  Parking P+R Keizershoek Bredabaan, Merksem (€1,00 per dag)

  Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, richting Merksem, rechtdoor:

  • Voorbij het kruispunt is de eindhalte van de premetrolijnen 2 en 3 (halte P+R Merksem) en is aan de rechterkant de parking van Park & Ride Keizershoek

  Aan halte “P+R Merksem” kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben daar op 6 april 2022 een "Tijdelijke halte".

  Vanaf “P+R Merksem” 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

  Parking Carrefour, langs Horstebaan, Schoten

  Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, linksaf richting Schoten

  • Aan uw rechterzijde heb je de parking van Carrefour. Neem de derde afslag voor de parking aan de achterzijde van Carrefour (2de afslag is enkel om het parkeerterrein van Carrefour te verlaten).

  Aan halte “P+R Merksem” (op de Bredabaan voor Carrefour) kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben daar op 6 april 2022 een "Tijdelijke halte".

  Vanaf Parking Carrefour 2.5 km (ongeveer 30 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

  Parking Domein Vordenstein (100 plaatsen), Kopstraat 10, Schoten

  • Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, sla linksaf naar de Horstebaan. Op het kruispunt van de Horstebaan/Kopstraat (3de zijstraat links van de Horstebaan) linksaf in de Kopstraat.

  Vanaf de parking Vordenstein, 1.1 km (ongeveer 13 minuten) te voet naar Schoten-Centrum via de Kopstraat, Horstebaan en Vordensteinstraat.

  Parking Sporthal De Zeurt, Eksterdreef 6, Schoten (290 plaatsen)

  • Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, sla linksaf naar de Horstebaan. Op het kruispunt van de Horstebaan/Kopstraat (3de zijstraat links van de Horstebaan) linksaf in de Kopstraat, aan het einde van de straat op het kruispunt Ridder Walter van Havrelaan met de Kopstraat, sla linksaf in de Kopstraat, richting Brecht. Rechtdoor in de Kopstraat, de eerste zijstraat linksaf in de Eksterdreef, vervolgens rechtsaf en verder rechts aanhouden naar de parking aan de Sporthal De Zeurt.

  Vanaf de parking Sporthal De Zeurt :
  met het openbaar vervoer :

  • halte 101571 Gemeentelijk Sportpark (Kopstraat 89) directe buslijnen 600-601-602-620-621 vanuit Hoogstraten richting Schoten-Centrum tot halte 101581 Wilgendaalstraat
  • halte 105466 Eksterdreef (Paalstraat 389) buslijn 780 vanuit Zandvliet via Schoten-Centrum naar Wijnegem Shopping Center, tot halte 109936 Rusthuis

  1.9 km (ongeveer 23 minuten) te voet naar Schoten-Centrum via de Paalstraat.

  Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document of scan de onderstaande QR-code zodat je de mobiliteitsnota van Schoten steeds bij de hand hebt op uw smartphone.

  Scheldeprijs 2022 – Omleidingsplan Schoten

  Vanuit Brecht

  Richting Merksem : Brechtsebaan (N115), vervolgens ring van Schoten tot aan Vordenstreinstraat, Horstebaan, Bredabaan.

  Richting Deurne : Brechtsebaan (N115), vervolgens ring van Schoten tot Borkelstraat, Jozef Hendrickxstraat, V. Adriaenssensstraat, Braamstraat en Hoogmolenbrug.

   

  Vanuit Merksem

  Richting Brecht : Eethuisstraat (N115), Winkelstapstraat, Bredabaan, Horstebaan, Ring van Schoten, Brechtsebaan (N115).

  Richting Deurne : Eethuisstraat (N115), Winkelstapstraat, Bredabaan, Horstebaan, Borkelstraat, Jozef Hendrickxstraat, V Adrieaenssensstraat- Hoogmolenbrug.

   

  Richting Wijnegem en Deurne : Bisschoppenhoflaan,

  Of: Deurnebaan, Bredabaan, Horstebaan, Borkelstraat, Jozef Hendrickxstraat, Victor Adriaenssensstraat, Braamstraat, Hoogmolenbrug, enz ….

  Of: Metropoolstraat, Jozef Cogelslei, Deuzeldlaan, Eethuisstraat (N115), Winkelstap, Horstebaan, Borkelstraat, Jozef Hendrickxstraat, Verbertstraat, Victor Adriaenssensstraat, Hoogmolenbrug

   

  Vanuit Deurne-Hoogmolenbrug

  Richting Brecht : de Braamstraat, Verbertstraat, Hendrik Consciencestraat, Venstraat, Zaatstraat, Fluitbergstraat,  Paalstraat, vervolgens ring van Schoten, Brechtsebaan (N115).

  Richting Merksem : via de Braamstraat, Verbertstraat, Hendrik Consciencestraat, Venstraat, Zaatstraat, Fluitbergstraat , Paalstraat, ring van Schoten, Horstebaan, Bredabaan

   

  Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document of scan de onderstaande QR-code zodat je de mobiliteitsnota van Schoten steeds bij de hand hebt op uw smartphone.