Bekijk het overzicht

Tom Boonen, de eindsprint

21 March 2017

RTV koerst samen met Tom Boonen zijn laatste kilometers op Belgische bodem

‘Tom Boonen, de eindsprint’: een exclusieve terugblik op een rijke carrière

Nog 1 keer Parijs-Roubaix winnen en dan kan Tom Boonen in schoonheid afscheid nemen van het wielerpeloton. Het is dan ook een speciaal voorjaar voor alle koersliefhebbers.

Midden in de Heilige Vlaamse wielerweek, pal tussen De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix is er de Scheldeprijs. Omdat dat meteen ook de laatste koers van Tom Boonen op Belgische bodem is, wordt de start speciaal naar Mol verplaatst. En de RTV-kijker moet van de sfeer aan dat vertrek geen seconde missen.

RTV zendt live uit van aan de vertrekplaats in Mol. In onze studio op het Rondplein ontvangen we vrienden, familie, collega-renners… kortom iedereen die de carrière van Tom Boonen vanop de eerste rij heeft meegemaakt.

In de aanloop naar deze live-uitzending zenden we ook een exclusief interview uit met Boonen. We blikken terug op zijn carrière. We hebben het over zijn hoogtepunten en dieptepunten. En samen met hem bekijken we nog eens de unieke beelden uit het RTV-archief van de jonge Boonen.

RTV is niet zomaar de zoveelste cameraploeg in het wiel van Tom Boonen tijdens zijn afscheidsjaar. RTV zag vanop de eerste rij de jonge talentvolle Balense renner uitgroeien tot één van de grootste Belgische coureurs. Dat levert beelden en anekdotes op die u nergens anders ziet of hoort.

Of wist u dat Boonen zelf zijn exploten in de Zuidkempense Pijl even hoog inschat als zijn 4de overwinning in Roubaix? Naast zijn wereldtitel in Madrid. Om zo’n dingen te weten te komen, moet u afstemmen op RTV.

De documentaire ‘Tom Boonen, de eindsprint’ loopt van 28 maart tot 31 maart, na RTV Vandaag. En zondag 2 april om 11u krijgt u het hele interview nog eens in zijn geheel. Mis ook niets van het afscheid van Tom Boonen van de Belgische supporters op het Rondplein in Mol. Woensdag 5 april van 11u tot 12u. En herhalingen woensdag 5 april om 13u30 en zondag 9 april om 11u.

Bekijk ook al even de trailer van ‘Tom Boonen, de eindsprint” https://vimeo.com/209190268

 

VOOR MEER INFO: Farid Khetouta, algemeen directeur RTV, 014/59.15.25