Bekijk het overzicht

Sprinters op de afspraak in Schoten

12 October 2020

Schoten maakt zich op voor de start én aankomst van de 108ste Scheldeprijs. Aan snelle mannen geen gebrek, want elke ploeg brengt z’n rapste kopman aan de start. Onder andere Bennett, Ewan en Ackermann willen op 14 oktober sprinten voor de zege. 

De Belgische UCI WorldTeams brengen elk een grote kanshebber op de zege aan de start in Schoten. Deceuninck – Quick-Step schuift de Ier Bennett als kopman naar voor. Hij krijgt steun van onder andere Lampaert, Morkov en Sénéchal. Bij Lotto Soudal is het nummer één dan weer weggelegd voor de Australiër Ewan, die kan rekenen op De Buyst en de ervaren Maes. Een derde, grote kanshebber op de zege is Ackermann die bij Bora-Hansgrohe kan rekenen op de ervaring van Oss en Drücker. 

UAE Team Emirates brengt een voormalig winnaar aan de start. Alexander Kristoff mocht in 2015 juichen en kan rekenen op de steun van de jonge, maar snelle Philipsen. Sterke beer Greipel staat in de herfst van z’n carrière dan weer aan de start voor Israel Start-Up Nation. NTT Pro Cycling trekt de kaart van Walscheid, vorig jaar tweede in Schoten. Bij Trek-Segafredo bundelen Pedersen, Stuyven en Theuns de krachten. 

Ook de UCI ProTeams schuiven hun snelste pionnen naar voor. Alpecin-Fenix rekent op de rappe benen van Merlier en Modolo, terwijl B&B Hotels – Vital Concept Cocquard, Boeckmans en Debusschere aan de start brengt. Bij Team Arkéa-Samsic vinden we dan weer Bouhanni op de voorlopige startlijst. 

Download hier alvast de voorlopige startlijst. 

De Scheldeprijs zal er niet alleen met start en finish in Schoten iets anders uitzien dit jaar, maar ook omdat de organisatie oproept om de wedstrijd massaal van thuis te volgen om ieders veiligheid te beschermen. De wedstrijd is live te volgen op in Sporza op Eén vanaf 15u15.

Foto: Sigfrid Eggers

Gerelateerd nieuws