Bekijk het overzicht

Scheldeprijs met tien WorldTour teams van start in Terneuzen

11 February 2019

Op woensdag 10 april verzamelen de sprinters in Terneuzen voor de Scheldeprijs. De enige voorjaarswedstrijd van Flanders Classics die over de grens in Nederland vertrekt, krijgt dit jaar 22 teams op bezoek. De 10 WorldTour-teams en de 12 ProContinentale teams sturen hun snelste mannen op pad richting Schoten voor het officieuze WK van de sprinters in het voorjaar.

Tot de 10 WorldTour-teams die aan de start zullen staan, behoort de ploeg van vijfvoudig winnaar en recordhouder Marcel Kittel, Team Katusha Alpecin. Ook Team Dimension Data, ploeg van drievoudig winnaar Mark Cavendish, stelt z’n snelle mannen op, net als BORA-hansgrohe, EF Education First, Team Sky en Team Sunweb.

Nieuwkomer aan de start is het UAE Team Emirates, de ploeg van rappe man Fernando Gaviria waar youngster en snelle jongen Jasper Philipsen dit seizoen zijn profdebuut viert. Ook afwezig in 2018, maar dit seizoen present is Trek-Segafredo, het team van de Belgen Jasper Stuyven en Edward Theuns. Vanuit Belgische hoek is het verder uitkijken naar Deceuninck – Quick-Step. Daar zetten ze een selectie op de rails die in navolging van het succes van Fabio Jakobsen in 2018 opnieuw moet scoren. Ook Lotto Soudal, de nieuwe thuishaven van Caleb Ewan, koerst mee van Terneuzen naar Schoten, maar zeker zonder André Greipel. Die verkaste in de winter naar het ProContinentale Team Arkea - Samsic, dat ook op de startlijst van de Scheldeprijs staat.

De vier Belgische ProContinentale teams Sport Vlaanderen – Baloise, Corendon – Circus, Wallonie Bruxelles en Wanty – Gobert Cycling Team maken mee koers van Terneuzen naar Schoten. Een team dat zich zonder twijfel goed zal voelen in de waaiers dwars door Zeeland is Roompot – Charles. Vanuit Franse hoek is het rekenen op de snelle benen bij Cofidis, Solutions Crédits en Vital Concept - B&B Hotels, resp. de teams van Nacer Bouhanni en Bryan Coquard, en Direct Energie. De laatste plekken op de startlijst worden ingevuld door het Italiaanse Androni Giocattoli-Sidermec, het Deense Riwal Readynez Cycling Team en Israel Cycling Academy.

Na een rit van 200 km met een finale van twee lokale ronden in en rond Schoten, wacht de ontknoping van de 107e Scheldeprijs op de Churchilllaan. De teams zijn gekend, maar welke renners de wedstrijd zullen kleuren in de zoektocht naar een opvolger voor Fabio Jakobsen, maken we later bekend.

Deze 22 teams verschijnen aan de start van de Scheldeprijs in 2019, de deelnemerslijst wordt later bekend gemaakt:

10 WorldTour teams:

- BORA – hansgrohe
- Deceuninck – Quick-Step
- EF Education First
- Lotto Soudal
- Team Dimension Data
- Team Katusha Alpecin
- Team Sky
- Team Sunweb
- Trek – Segafredo
- UAE Team Emirates

12 ProContinentale teams:

- Androni Giocattoli Sidermec
- Cofidis, Solutions Crédits
- Corendon Circus
- Direct Energie
- Israel Cycling Academy
- Riwal Readynez Cycling Team
- Roompot-Charles
- Sport Vlaanderen
– Baloise
- Team Arkea-Samsic
- Vital Concept – B&B Hotels
- Wallonie Bruxelles
- Wanty – Gobert Cycling Team