Bekijk het overzicht

Scheldeprijs krijgt ook de komende 6 jaar aankomst in Schoten

14 May 2019

Flanders Classics en de gemeente Schoten hebben recentelijk een akkoord bereikt over de aankomst van de Scheldeprijs. Ook de komende 6 jaar zal de oudste Vlaamse voorjaarsklassieker in Schoten eindigen. Dat betekent dus dat de Antwerpse gemeente de Scheldeprijs tot en met 2025 zal ontvangen.

Het parcours van de Scheldeprijs kreeg in 2017 een facelift met start in Terneuzen, over de grens in Nederland. De aankomstplaats van de Scheldeprijs, Schoten, daarentegen bleef behouden. Al van 1926 is de Antwerpse gemeente de vaste thuis van de Scheldeprijs en door het nieuwe akkoord tussen Flanders Classics en de gemeente Schoten blijft die traditie nu de komende 6 jaar behouden.

“Schoten is uiteraard blij met deze verlenging”, zegt burgemeester van Schoten Maarten De Veuster. “We verwelkomen de Scheldeprijs minstens tot en met 2025 in Schoten. Flanders Classics heeft hierbij ook rekening gehouden met de geschiedenis van de wedstrijd, die al jarenlang aan Schoten verbonden is.”

“Ook Flanders Classics is uiteraard tevreden met het engagement van Schoten”, vult Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics, aan. “Het is een mooi vervolg op de reeds bestaande, goede samenwerking tussen Flanders Classics en de gemeente Schoten.”

Fabio Jakobsen kon in april voor de tweede keer de Scheldeprijs winnen. Hij krijgt volgend jaar dus de kans op een derde opeenvolgende succes in Schoten.

  • Masselis © Masselis

Gerelateerd nieuws