Bekijk het overzicht

Scheldeprijs in Covid-19 modus

29 September 2020

Ook de officieuze Schotense feestdag ontsnapt niet aan de pandemie. Door de coronamaatregelen zal de wielerkoers er dit jaar ietsje anders uitzien. We zetten alles even op een rijtje.

Mondmaskerplicht langs het parcours

Langs het volledige parcours in Schoten komt er een mondmaskerplicht. Opgelet: blijf ook met je mondmasker de geldende coronaregels volgen: was vaak je handen, kom enkel met je bubbel kijken en houd de nodige afstand.

We vragen om zoveel mogelijk thuis op televisie naar de wielerwedstrijd te kijken. Zo bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen en de atleten. Je kan de koers volgen via Sporza op Een..

Deze informatie is correct bij het ter perse gaan van deze Info Schoten. De situatie omtrent het coronavirus is echter heel veranderlijk. Wijzigingen op het laatste moment worden via de websites www.schoten.be en www.scheldeprijs.be en sociale media gecommuniceerd.

KADER

Lichte wijziging parcours: geen kasseistrook

Door het verplaatsen van de Scheldeprijs naar het najaar, komt het oorspronkelijke parcours in conflict met enkele reeds geplande wegenwerken.  Daarom werd het parcours op de lokale ronde lichtjes aangepast.

  • Door de aanleg van verkeersdrempels in de Broekstraat zullen de renners omrijden via de Houtlaan en het Albertkanaal.
  • Door wegenwerken in de Borkelstraat rijden de renners rechtstreeks via de Calesberghdreef naar de Churchilllaan.
  • Foto digitalclickx © Foto digitalclickx
  • Foto Ludo Vandecruys © Foto Ludo Vandecruys
  • Foto Ludo Vandecruys © Foto Ludo Vandecruys