Bekijk het overzicht

REACTIES. Kittel: “Schoten is als mijn woonkamer”

5 April 2017

Kittel: “Schoten is als mijn woonkamer”

“Ik ben trots op mijn zege van vandaag”, opende Marcel Kittel. “De ploeg leverde weer schitterend werk. Ik vind het dan ook heel jammer dat Fabio Sabbatini betrokken was in de valpartij op vier kilometer van de eindmeet. Misschien had de sprint dan nog iets beter aangetrokken geworden, al mag ik zeker niet klagen (lachend).”

“Het was Matteo Trentin die bijzonder fors te keer ging en dan kon ik eruit komen op het gepaste moment”, vervolgde Kittel. “Voor mij is het een heel mooie dag geworden. Ik had Tom Boonen als luxeknecht, wie kan dat zeggen? Eigenlijk heb ik niet veel koersen samen met hem gereden, maar hij is een echte sportman. Ik ben natuurlijk altijd tevreden bij een zege, maar ik kan niet ontkennen dat de Scheldeprijs één van mijn favoriete koersen is.”

“Eigenlijk voelt Schoten aan als mijn woonkamer”, ging Kittel verder. “Wat een mooi publiek ook. De Giro laat ik nu aan mij voorbijgaan. Daar is Fernando Gaviria de sprinter met dienst in onze ploeg. Ik ga wat rusten en hervat de competitie wellicht in de Ronde van Californië. Deze zomer zet ik alles op de Tour.”

Viviani: “Ik finish meestal na Quick Step”

“Quick-Step ging de laatste kilometer fors op kop vlammen van het peloton”, legde Elia Viviani uit. Hij finishte op de tweede plaats, na Kittel. “Ik nestelde me netjes in het wiel van Kittel en het plan was er dan uit te komen. Maar ik geraakte niet over hem heen en werd jammer genoeg ook wat gehinderd door Ackermann.”

Viviani won nog niet dit seizoen, maar blijft daar kalm bij. “Ik jaag inderdaad nog steeds op mijn eerste zege dit seizoen, maar dat kan al eens gebeuren. Het is dit jaar al de zesde keer dat ik tevreden moet zijn met de dichtste ereplaats. Dat gebeurde drie keer in de Ronde van San Juan, tijdens de slotetappe van de Ronde van Dubai, in Tirreno-Adriatico en nu dus in Schoten. En meestal was het dan ook nog na iemand van Quick-Step. Ik geef echter niet af en blijf mijn kansen gaan. Ik ga nu wat rusten en neem de draad weer op in de Ronde van Romandië om dan van start te gaan in de Giro.”

Teleurgestelde Bouhanni: “Het was niet makkelijk”

“Ik wou beter doen dan een derde plaats”, stak een teleurgestelde Bouhanni van wal. De Franse spurtbom finishte toch op de derde stek. “Maar in de laatste rechte lijn zat ik net iets te ver achterop. Ik kon nog wel opschuiven, maar makkelijk was dat niet. Het ging er heel nerveus aan toe in volle finale en ik zat bovendien ingesloten. Marcel Kittel heeft natuurlijk een fantastische ploeg om voor hem de sprint aan te trekken. Dat kan niet iedereen zeggen. Mijn volgende doelen zijn in eigen land Parijs-Camenbert van komende dinsdag en de GP Denain, waar hij in 2014 en 2015 zegevierde, van volgende week donderdag.”

Bron: www.sportwereld.be

Foto: Digitalclickx