Bekijk het overzicht

REACTIES. Fabio Jakobsen: "De mooiste overwinning uit mijn carrière"

5 April 2018

Fabio Jakobsen: "Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière"

Fabio Jakobsen bewees in de Scheldeprijs nog maar eens de suprematie van 'de wolfpack'. Jakobsen sprintte naar nummer 24 voor Quick-Step Floors en was daar terecht heel fier op. “Mijn naam op deze erelijst kunnen zetten is supergaaf. Dit is de mooiste overwinning uit mijn carrière. Alle jongens uit de ‘wolfpack’ reden zo hard, ik moest het wel afmaken. We zitten in de ‘winning flow’ en dan gaat het bijna vanzelf. Ik koers graag door Zeeland. Het zijn smalle dijkjes, veel draaien en keren. Het was nerveus, geen typische Scheldeprijs. Uiteindelijk komen we op de plaatselijke rondjes met een kleinere groep. Ja, dat ik het dan kan afmaken, is geweldig."

Pascal Ackermann: "Dit blijft het WK voor de sprinters"

Pascal Ackermann eindigde dit seizoen tweede in de Driedaagse Brugge-De Panne en moest vandaag opnieuw zijn meerdere erkennen. “Jammer dat het weer net niet is, maar ik ben blij met mijn tweede plaats. Het is nog maar de tweede keer dat ik deelneem aan de Scheldeprijs, het vernieuwde parcours vind ik een verbetering. Maar dit blijft toch het WK voor de sprinters. Mocht de wind nog wat strakker staan, denk ik wel dat het peloton nog meer zou zijn uitgedund", vertelde de Duitser van Bora-Hansgrohe na afloop. 

Christopher Lawless: "Niet verwacht om meteen op het podium te staan"

Christopher Lawless, renner bij Team Sky, reed zijn eerste Scheldeprijs. “Ik wist dat ik de capaciteiten had, maar toch had ik niet verwacht om hier meteen op het podium te staan. Het was een lastige race, maar de wind waaide niet zo hard als verwacht. Al scheurde het peloton toch in stukken", besluit de Britse ritwinnaar van de Coppi e Bartali. 

Jens Debusschere: "Ik zou zeker tweede geweest zijn"

Jens Debusschere denkt dat hij beter had kunnen doen dan een vierde plaats. "Ik ben misschien één seconde te laat aangegaan en dan zat Morkov naast mij en kon ik niet vol aangaan. Ik weet niet of ik anders Jakobsen had kunnen afhouden, maar ik zou wel zeker tweede geweest zijn. Hij zou wel rond mij gemoeten zijn om mij te passeren en dat steekt wel. Het was een heel hectische koers. Ik zal altijd goed vanvoor. De ploeg heeft me de hele dag door goed begeleid en zelf heb ik niet gekeken op een effort meer of minder. Het was een goede training voor zondag, maar het resultaat is teleurstellend", reageerde Debusschere die wel met goede moed richting Parijs-Roubaix trekt.

 

  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews
  • Photonews © Photonews