Bekijk het overzicht

Reactie Jakobsen: "Heb een foutloze sprint gereden"

10 April 2019

Jakobsen: "Mijn team heeft uitstekend werk geleverd vandaag"

Een dolgelukkige Fabio Jakobsen looft het harde werk van zijn ploegmaats bij Deceuninck - Quick-Step: "De ploeg heeft het mij makkelijk gemaakt. Ik weet dat ik een sterke sprint heb en heb de afgelopen dagen ook veel getraind. Mijn ploegmaten hebben het geweldig gedaan. Iedereen weet dat ons team altijd vecht voor de overwinning en ook vandaag, in de laatste 10 km, was het hele team er om me in de perfecte positie te houden. Ze hebben uitstekend werk geleverd en ik heb een foutloze sprint gereden." 

De Nederlander had de Scheldeprijs met stip aangeduid: "Vandaag wilde ik gewoon echt winnen. Sinds Parijs-Nice werkte ik voor het team. Ik maak deel uit van Deceuninck - Quick-Step en ik weet dat ik niet de enige leider of de enige sprinter in deze ploeg ben. Ik ben blij dat ik vandaag de kans had om voor mijn eigen sprint te gaan en ik ben dankbaar dat het gelukt is. Voor de concurrentie heb ik nooit gevreesd. Ik weet dat mijn ploeg erg sterk is en ik concentreerde me gewoon op mijn werk. Aan het einde van de wedstrijd bleek ook dat ik de snelste was. Als je kijkt naar de erelijst van de Scheldeprijs, dan zie je dat alle grote sprinters deze wedstrijd hebben gewonnen. De meesten onder hen wonnen zelfs meerdere keren. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik deze wedstrijd voor de tweede keer gewonnen heb." 

Jakobsen voelt zich dan ook in topvorm: "Als atleet balanceer je telkens op het randje van ziek worden of in topvorm zijn. Als profwielrenner is je gezondheid een van de belangrijkste zaken. Na de Ronde van de Algarve kreeg ik last van een virus. Ik had het moeilijk tijdens Parijs-Nice en ik miste ook het openingsweekend. Sindsdien voel ik dat mijn conditie opnieuw verbetert. Ik heb de voorjaarsklassiekers gemist, maar nu kijk ik uit naar de rest van het seizoen. Ik blijf werken om in vorm te blijven."

 

  • Photonews © Photonews