Bekijk het overzicht

RAPPE MANNEN AAN DE START VAN VLAAMSE SPRINTKLASSIEKER BIJ UITSTEK

1 April 2021

Op de voorlopige deelnemerslijst van de 109e Scheldeprijs staan met onder andere Bennett en Merlier heel wat rappe mannen die na de start in Terneuzen moeten overleven in het winderige Zeeland. Daarna mogen ze zich in Schoten opmaken voor het jaarlijkse officieuze wereldkampioenschap voor sprinters. Download de voorlopige deelnemerslijst hier.

Nadat de Scheldeprijs in oktober noodgedwongen de start in Terneuzen moest overslaan, kan de wedstrijd op woensdag 7 april opnieuw net over de Belgische grens van start gaan. Dat betekent dat Zeeland terug op het menu staat, met dus ook mogelijke waaiers onderweg. Wie afgelopen weekend in Gent-Wevelgem bewees dat hij kan waaierrijden is de Ier Bennett. De sprinter van Deceuninck – Quick-Step krijgt volgens de voorlopige deelnemerslijst ook z’n lead-out Morkov mee op pad.

Wie zondag ook toonde dat dat waaierrijden hem wel ligt, is de Italiaan Nizzolo (Team Qhubeka Assos). De Europees kampioen sprintte in het wiel van Van Aert naar de tweede plaats. Voor Total Direct Energie mag Bonifazio dan weer z’n snelste benen bovenhalen nadat hij vorig jaar tweede werd op de Churchilllaan in Schoten.

Verder komt de concurrentie uit Duitse hoek met Ackermann (Bora-hansgrohe) en Degenkolb (Lotto Soudal). Daarnaast is ook Alpecin-Fenix een ploeg om zonder twijfel in de gaten te houden. Voormalig Belgisch kampioen Merlier toonde dit voorjaar al meermaals zijn snelle benen en staat samen met Philipsen aan de start. Groupama-FDJ zet dan weer in op Frans kampioen Démare en Luxemburgs kampioen Geniets.

Bij Team DSM trekken ze de kaart van Cees Bol, voor Bingoal Pauwels Sauces WB is Dupont kopman met dienst. B&B Hotels P/B KTM brengt het duo Coquard-Debusschere aan de start.

Ontdek hieronder de voorlopige deelnemerslijst, die steeds onderhevig blijft aan het COVID-19-protocol.

Wie dit jaar naar de overwinning sprint op de Churchilllaan in Schoten, weten we op woensdag 7 april.

Gerelateerd nieuws