Bekijk het overzicht

Jakobsen gaat op zoek naar twee op een rij in Schoten

9 April 2019

KLIK HIER VOOR DE DEELNEMERSLIJST

Voor het tweede jaar op rij is Terneuzen het startpunt voor de Scheldeprijs met finish in Schoten. De voorlopige deelnemerslijst voor aanstaande woensdag is bekend. Fabio Jakobsen verdedigt z’n titel tegen de snelle benen van Kittel, Greipel, Ackermann en Philipsen.

De winnaar van vorig jaar, Fabio Jakobsen, krijgt bij Deceuninck – Quick-Step onder andere Hodeg, Keisse en Senechal mee in z’n zoektocht naar een tweede opeenvolgende overwinning. Bij dat andere Belgische WorldTour-team, Lotto Soudal, rekenen ze op de snelle benen van Adam Blythe en de kennis van thuisrijder Brian van Goethem.

Duits kampioen Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) was vorig jaar tweede na Jakobsen en krijgt dus een herkansing. Hij neemt het onder andere op tegen z’n landgenoten Marcel Kittel (Team Katusha Alpecin) en Andr√© Greipel (Team Arkea-Samsic). Kittel is met vijf zeges de recordhouder in de Scheldeprijs. Voor Greipel daarentegen stond de wind nog nooit in de juiste richting.

Voor de Belgen is het uitkijken naar de sprintsnelheid van de jonge Jasper Philipsen (UAE Team Emirates). Trek-Segafredo rekent op de sterkte van Edward Theuns aan de finish. Bij Team Sky vinden we de snelle benen van de Noor Kristoffer Halvorsen. Hij krijgt steun van Luke Rowe. Team Sunweb zet alles op z’n sprinters Maximilian Walscheid en Cees Bol, die in Nokere al toonde dat hij rap is aan de streep.

Voor Michael Van Staeyen (Roompot-Charles) is het uitkijken naar een koers in eigen streek. Net als de Belgen Boeckmans (Vital Concept – B&B Hotels), Dehaes (Wallonnie Bruxelles) en Dupont (Wanty-Gobert Cycling Team) mag hij in Schoten z’n snelle benen tonen op de Churchilllaan. Dat kan alleen als ze de slag met de wind tussen Terneuzen en Schoten overleven.

  • Kramon ¬© Kramon

Gerelateerd nieuws