Bekijk het overzicht

Flanders Classics kondigt parcours najaar aan

12 June 2020

Met De Brabantse Pijl (7/10), Gent-Wevelgem in Flanders Fields (11/10), de Scheldeprijs (14/10) en tot slot de Ronde van Vlaanderen (18/10) staan er nog 4 klassiekers van Flanders Classics op de herziene wielerkalender. De organisatie heeft besloten om de parcours wat te wijzigen in vergelijking met wat was voorzien in het voorjaar en de wedstrijden in te korten met het oog op de drukke najaarskalender die de teams te wachten staat.

Met veel enthousiasme kijkt het Flanders Classics team, net als de wielerfans, uit naar de maand oktober. Met maar liefst 4 wedstrijden in het vooruitzicht zijn de voorbereidingen nu weer volop opgestart. Zo heeft de organisatie de voorbije weken onder andere aan de parcours van de verschillende wedstrijden gesleuteld.

De korte opeenvolging van de wedstrijden op de nieuw voorgestelde kalender vraagt heel wat organisatie van de ploegen. Om teams en renners de mogelijkheid te geven voldoende rust in te bouwen tussen wedstrijden die elkaar in oktober in sneltempo opvolgen, heeft Flanders Classics in overleg met verschillende teams besloten de afstand van z’n wedstrijden licht in te korten.

Voor de Scheldeprijs gaat het om een beperkte inkorting van de totale wedstrijdafstand, waarbij de klassieke sleutelpunten in de finales bewaard blijven, met een totaal van 183 km. De Scheldeprijs trekt zoals voorzien over de grens naar Nederland en gaat van start in Terneuzen. Wat wel verandert is de passage door Zeeland, die voor deze editie licht gewijzigd wordt. Vervolgens zet het peloton koers richting Schoten voor de klassieke finale met 3 lokale rondes. Aan het einde van de derde plaatselijke lus wacht de finish op de Churchilllaan.

Flanders Classics werkt momenteel, onder voorbehoud van de Covid-19 maatregelen, verder aan de voorbereidingen van z’n uitgestelde wedstrijden. Het is nu al uitkijken naar 14 oktober en het startschot van de Scheldeprijs in Terneuzen.

Foto (c) Photonews

Gerelateerd nieuws