Bekijk het overzicht

ADIEU ROGER DECOCK (1927-2020)

1 June 2020

Roger Decock zal nooit meer naar Schoten en de Scheldeprijs komen. Op pinksterzondag vernamen we zijn overlijden. In 1954, zesenzestig jaar geleden (!), won de kloeke West-Vlaming de Scheldeprijs (klik hier voor het verslag van deze 42ste editie van de Scheldeprijs).

Nadien was hij jarenlang onze eregenodigde. Samen met René Mertens (winnaar in 1947, overleden in 2015) was hij altijd op de afspraak. 
Tot vorig jaar was Roger present, piekfijn in kostuum-cravate, als ambassadeur van een bijna  verdwenen generatie . Hij was ook een opgemerkte eregast  van de Ronde van Vlaanderen, die hij won in 1952. Parijs-Nice schreef hij in 1951 op zijn palmares.

Hij was de oudst nog levende winnaar van de Scheldeprijs, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Nice.

‘Cockske’ was een begenadigd verteller, over vroeger én nu. Hij volgde zijn geliefde koers op de voet, al heel zijn mooie leven lang.

We zullen u missen, Roger, op 14 oktober, adieu goede vriend,  vaarwel Cockske… en koesteren voor altijd uw nagedachtenis.

Namens de Scheldeprijs-organisatie bieden wij de familie onze innige deelneming aan en wensen haar veel sterkte bij het verwerken van dit onherstelbaar verlies.