Bekijk het overzicht

13 WorldTeams en 10 ProTeams op zoek naar overwinning Scheldeprijs 2021

11 March 2021

Slechts een zestal maanden na de laatste editie in oktober is het weer tijd voor de Scheldeprijs. De oudste Vlaamse voorjaarsklassieker, traditioneel een kans voor de spurtbommen om hun snelheid te tonen, kan op 7 april rekenen op 13 UCI WorldTeams, 10 UCI ProTeams en 2 UCI Continental Teams die vanuit Terneuzen, dwars door Zeeland richting Schoten meestrijden voor de overwinning.

Bij de 13 UCI WorldTeams aan de start staat het Belgische Lotto Soudal, de ploeg van titelverdediger Caleb Ewan, alvast paraat om een vervolg te breien aan het succesnummer van afgelopen jaar. Deceuninck – Quick-Step, ploeg van de Ierse sprinter Sam Bennett, verschijnt eveneens aan de start in het Nederlandse Terneuzen, net als Intermarché - Wanty - Gobert Matériaux. Ook drie Franse WorldTeams, AG2R Citroën Team, Cofidis en Groupama-FDJ, zullen meedingen naar het hoogste schavot. Daarnaast zijn UAE Team Emirates en Trek-Segafredo van de partij. Verder starten ook Astana-Premier Tech, Team Qhubeka Assos, Team DSM en Israël Start-Up Nation, net als Bora-hansgrohe, de Duitse ploeg die vorig jaar met Pascal Ackermann de tweede plaats na declassering uit handen moest geven.

Daarnaast zullen 10 UCI ProTeams hun beste sprinters inzetten om de overwinning binnen te halen op de Churchilllaan in Schoten. Alpecin-Fenix, het team van snelle mannen Merlier, Philipsen en Jans, en Team Arkéa-Samsic, de ploeg van snelle mannen Bouhanni en Capiot, zijn paraat in Terneuzen. Verder zullen ook de Franse teams B&B Hotels P/B KTM, ploeg van de nummer 3 van vorig jaar Bryan Coquard, en Total Direct Energie van runner-up Niccolò Bonifazio aan de start staan. Tot slot vervolledigen Bingoal WB, Delko, Rally Cycling, Sport Vlaanderen-Baloise, Uno-X Pro Cycling Team, Vini Zabù en de continentale teams BEAT Cycling en Evopro Racing de lijst.

Wie in het Antwerpse Schoten op 7 april de snelste zal zijn in het officieuze WK voor sprinters, is nog afwachten. De concrete deelnemerslijst wordt later bekendgemaakt.

Gerelateerd nieuws