Bekijk het overzicht

11 UCI WorldTeams bevestigd

22 January 2020

Vandaag werd het parcours van de Scheldeprijs voorgesteld in Terneuzen, waar op woensdag 8 april de 108e editie van start zal gaan. Door wijzigingen is het parcours nog meer op het lijf van de sprinters geschreven. Bovendien keert de wedstrijd zo terug naar de ziel van de Scheldeprijs, het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters. 21 ploegen, waaronder 11 WorldTeams, bevestigden reeds hun komst.

Op dit moment hebben 11 ploegen van het hoogste niveau hun aanwezigheid in de 108e Scheldeprijs bevestigd, waaronder de Belgische UCI WorldTeams Deceuninck – Quick-Step, ploeg van tweevoudig winnaar Fabio Jakobsen, en Lotto Soudal, dat Caleb Ewan in de rangen heeft. UAE Team Emirates, ploeg van Kristoff, Philipsen en Gaviria, tekent present. Verder zullen ook Bahrain-McLaren, het nieuwe team van drievoudig winnaar Mark Cavendish, Trek – Segafredo, de ploeg van regerend wereldkampioen Mads Pedersen, en het BORA-hansgrohe team van Pascal Ackermann aanwezig zijn.

Israel Start-Up Nation (ploeg van André Greipel) en Cofidis (ploeg van Elia Viviani) behoren dit jaar tot de teams van het hoogste niveau en zullen meesprinten om de zege in Schoten. Bij de UCI ProTeams is het onder andere uitkijken naar het Belgische Alpecin-Fenix, de ploeg van Belgisch kampioen Tim Merlier, en het Franse Team Arkea-Samic dat Nacer Bouhanni afgelopen winter binnenhaalde.

Foto (c): Sigfrid Eggers

  • Persconferentie SP20 - UCI World Teams (11) © Persconferentie SP20 - UCI World Teams (11)
  • Persconferentie SP20 - UCI Pro Teams (8) © Persconferentie SP20 - UCI Pro Teams (8)
  • Persconferentie SP20 - UCI Continental Teams (2) © Persconferentie SP20 - UCI Continental Teams (2)