Bekijk het overzicht

108ste Scheldeprijs krijgt start en finish in Schoten

2 October 2020

Op 14 oktober staat de oudste Vlaamse klassieker op het programma. De aangescherpte maatregelen in Nederland maken dat ook de Scheldeprijs wijzigingen ondergaat. Schoten wordt het epicentrum van deze uitzonderlijke editie.

Naar analogie met andere wedstrijden op Nederlandse bodem die geschrapt werden, zal ook de start in Terneuzen en de passage door Zeeland voor de 108ste editie van de Scheldeprijs niet mogelijk zijn. "Ook al is het jammer dat we de dijken en het spel met de wind zullen moeten missen", geeft Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics toe, "we hebben begrip voor de Nederlandse beslissing. Onze verstandhouding met Terneuzen blijft ook hierna goed, maar we zijn ervan overtuigd voor iedereen vlot en veilig te kunnen organiseren. Op dit moment zijn we in de eerste plaats blij dat we kunnen koersen en dat de wedstrijd kan plaatsvinden. De oplossing hebben we gevonden in overleg met de gemeente Schoten, die we dan ook enorm dankbaar zijn voor hun flexibiliteit. De wedstrijd zal er niet alleen finishen, maar uitzonderlijk ook starten."

Na de start wachten 10 ronden in en rond Schoten, van elk 17,4 km. Met die wijziging is voorzitter Jack Vissers meer dan tevreden: "We zijn erg blij dat de gemeente Schoten zo goed meewerkt in deze toch niet zo evidente situatie. Nu hopen we vooral op een mooie wedstrijd in en rond Schoten, met een deelnemersveld waarin de topsprinters alvast bevestigd hebben."

Aan het einde van de 174 km lange wedstrijd kennen we de winnaar van deze najaarseditie van de oudste Vlaamse klassieker op de kalender. Om de gezondheid van zowel renners, medewerkers als supporters te beschermen, roept de organisatie op om de wedstrijd massaal thuis via tv te volgen.

Gerelateerd nieuws