Mobiliteit

Scheldeprijs 2018: Mobiliteit in Schoten

In de onmiddellijke nabijheid van Schoten in en rond Antwerpen zijn er meerdere wegenwerken aan de gang. Als je met de wagen komt, combineer dit dan zoveel mogelijk met het aanbod van het openbaar vervoer om naar het centrum van Schoten te komen. De halte P+R Merksem (aan Carrefour Schoten) zal uitzonderlijk op 4 april 2018 ook bediend worden door de buslijnen van en naar Antwerpen die in Schoten passeren. In Schoten zijn er geen ruime parkeermogelijkheden voorhanden.

Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar met de trein via de verbindingen met halte in het station Antwerpen-Centraal. Verder naar Schoten vanuit Antwerpen-Centraal met tram en/of bus.

Vanuit het treinstation hebt u directe toegang tot de metrostations “Diamant” en “Astrid” met een snelle tramverbinding naar Merksem (zie Met de tram)

Op 5 minuten wandelafstand vertrekken op de Franklin Rooseveltplaats aan de perrons 31 en 32 meerdere rechtstreekse busverbindingen naar Schoten (zie Met de bus)

Uurregeling trein: www.belgianrail.be

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

Premetrolijn 2 Hoboken - P+R Merksem

Premetrolijn 3 P+R Melsele - P+R Merksem

Er is op 4 april 2018 een "Tijdelijke halte" aan de P+R Merksem met rechtstreekse busverbinding naar het centrum van Schoten.

Aan halte “P+R Merksem” kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621 en 610) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben daar op 4 april 2018 een "Tijdelijke halte".

Vanaf eindhalte “P+R Merksem”, 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

Naar het centrum van Schoten vanuit richting Antwerpen

De rechtstreekse buslijnen naar Schoten vanuit Antwerpen vertrekken aan de Franklin Rooseveltplaats aan de perrons 31 en 32 (zie dienstregeling).

kaart lijnen 600-601-602-620-621, halte Wilgendaalstraat
kaart lijn 610 van 11u30 tot 17u30halte Wilgendaalstraat
kaart lijn 610 voor 11u30 en na 17u30, tijdelijke haltes in de Borkelstraat en in de Jozef Hendrickxstraat

Naar het centrum van Schoten vanuit richtingen Meerle, St. Job, Oelegem, Wijnegem

kaart lijnen 600-601-602-620-621, halte Wilgendaalstraat
kaart lijn 610 van 11u30 tot 17u30halte Wilgendaalstraat
kaart lijn 610 voor 11u30 en na 17u30, tijdelijke haltes in de Borkelstraat en in de Jozef Hendrickxstraat
kaart lijn 780tijdelijke haltes in de Borkelstraat en in de Jozef Hendrickxstraat

Naar het centrum van Schoten vanuit richtingen Kapellen en Brasschaat

  • 640 Brecht-Wuustwezel-Brasschaat-Antwerpen - dienstregeling - halte P+R Merksem
  • 650 Kapellen-Antwerpen Luchtbal Station - dienstregeling - halte P+R Merksem

Aan halte “P+R Merksem” kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621 en 610) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben hier op 4 april 2018 een "Tijdelijke halte".

Vanaf halte “P+R Merksem” 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Naar het centrum van Schoten vanuit richting Zandvliet

kaart lijn 780, tijdelijke haltes in de Borkelstraat en in de Jozef Hendrickxstraat

Buslijnen 780 en 640 In het centrum van Brasschaat aan het kruispunt van de Bredabaan en de Augustijnslei kan je overstappen aan halte Brasschaat Kerk Bredabaan (haltenummer 105737) van lijn 640 op lijn 780 aan halte Brasschaat Kerk Augustijnslei (haltenummer 109856)

Buslijnen 780 en 650 hebben in Kapellen 3 gemeenschappelijke haltes: “Dorp” “Administratief Centrum” en “Zilverenhoeklaan”

Uurregeling : www.delijn.be of klik op de link dienstregeling achter de buslijn voor de dienstregeling op 4 april 2018

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

Voor alle fietsliefhebbers in en rond Schoten is het aangeraden met de fiets te komen, gelet op de voorziene verkeersoverlast.

Er zijn geen extra fietsparkings in Schoten. Op verschillende plaatsen in het centrum zijn een beperkt aantal mogelijkheden om de fiets te stallen.

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

De renners zullen tussen 11u30 en 17u30 verschillende keren passeren door de straten van de lokale omloop in en rond Schoten, over een parcours van 16.8 km. Tussen deze uren kan je slechts sporadisch met de auto door deze straten, en dan enkel mee met de richting van de koers en nadat de groene vlag is gepasseerd.

In de onmiddellijke nabijheid van Schoten, alsook in en rond Antwerpen, zijn er meerdere wegenwerken aan de gang.

Als je met de wagen komt, combineer dit dan zoveel mogelijk met het aanbod van het openbaar vervoer om naar het centrum van Schoten te komen. De halte P+R Merksem (aan Carrefour Schoten) zal uitzonderlijk op 4 april 2018 ook bediend worden door de buslijnen van en naar Antwerpen die in Schoten passeren.  

In Schoten zijn er geen ruime parkeermogelijkheden voorhanden.

Vanuit het Noorden (E19 en A12)

Antwerpen Ring (R1) – volg Haven - Uitrit 5 MERKSEM/Kapellen/Brasschaat – 1e afslag rechts richting SCHOTEN – einde afrit rechts : Bredabaan – volg richting Schoten tot kruispunt Bredabaan/Horstebaan (Carrefour), linksaf naar Parking Gemeentelijk Sportpark De Zeurt in Schoten, of rechtdoor naar Parking P&R Merksem (Keizershoek). (zie Parkings in Schoten en omgeving).

Vanuit het Zuiden (E34 E313 E17 E19 en A12)

Antwerpen Ring (R1) – volg Rotterdam Breda - Uitrit 5 MERKSEM – einde afrit rechts Bredabaan – volg richting Schoten tot kruispunt Bredabaan/Horstebaan (Carrefour), linksaf naar Parking Gemeentelijk Sportpark De Zeurt in Schoten, of rechtdoor naar Parking P&R Keizershoek in Merksem (zie Parkings in Schoten en omgeving).

Alternatief vanuit het westen (E17 & E34)

De wielerliefhebbers die met de wagen komen uit de richting Oost- en West-Vlaanderen nemen bij voorkeur het openbaar vervoer premetrolijn 3 Zwijndrecht-Merksem vanaf de P&R te Melsele (zie Schoten - Met de tram).
           GPS coördinaten : P+R Melsele, Vendoorn 1 : 51°13'02.2"N 4°18'26.5"E

Alternatief vanuit het oosten (E34 & E313)

De wielerliefhebbers die met de wagen komen uit de richting Turnhout (E34) of Hasselt (E313) kunnen uitrit 18 Wommelgem nemen.

Aan de uitrit heb je de P&R Wommelgem. Deze ligt op 1 km (10 minuten) wandelafstand van het Shopping Center te Wijnegem. Aan het Shopping Center van Wijnegem (zuidkant) heb je een directe busverbinding met lijn 780 naar het centrum van Schoten (zie Met de bus).

Je kan de wagen ook parkeren op de parking van Makro, op de Houtlaan in Wijnegem (over het kruispunt met de Turnhoutsebaan) of aan het Shopping Center Wijnegem (parkeerplaatsen rondom het Shopping Center, OPGELET de parkeergarage en de dakparking worden na 20 uur afgesloten).

 

Parking P+R Keizershoek Bredabaan, Merksem

Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, richting Merksem, rechtdoor:

  • Voorbij het kruispunt is de eindhalte van de premetrolijnen 2 en 3 (halte P+R Merksem) en is aan de rechtse de parking van Park & Ride Keizershoek

Aan halte “P+R Merksem” kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621 en 610) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben daar op 4 april 2018 een "Tijdelijke halte".

Vanaf “P+R Merksem” 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Parking Carrefour, langs Horstebaan, Schoten

Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, linksaf richting Schoten

  • Aan uw rechterzijde heb je de parking van Carrefour. Neem de derde inrij voor de parking aan de achterzijde van Carrefour (2de inrij is enkel om het parkeerterrein van Carrefour te verlaten).

Aan halte “P+R Merksem” (op de Bredabaan voor Carrefour) kan je overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621 en 610) halte Wilgendaalstraat. Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute de halte P+R Merksem en hebben daar op 4 april 2018 een "Tijdelijke halte".

Vanaf Parking Carrefour 2.5 km (ongeveer 30 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Parking Gemeentelijk Sportpark De Zeurt, Eksterdreef 6, Schoten

  • Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, sla linksaf naar de Horstebaan. Op het kruispunt van de Horstebaan/Kopstraat (3de zijstraat links van de Horstebaan) linksaf in de Kopstraat. Aan het einde van de straat volg verder de Kopstraat richting Brecht (is linksaf). Na ongeveer 1 km, voor de verkeerslichten, heb je op uw linkerkant het Gemeentelijk Sportpark De Zeurt, Eksterdreef 6, 2900 Schoten.

Vanaf de parking aan het Gemeentelijk sportpark De Zeurt, 1.7 km (ong. 20 minuten) te voet naar Schoten-Centrum via de Paalstraat. Aan haltenummer 101571 “Schoten Gemeentelijk Sportpark” kan je overstappen op één van de buslijnen richting Schoten-Centrum. 3 haltes verder afstappen aan de halte 101581 Wilgendaalstraat.

 

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document