Bekijk het overzicht

Flanders Classics vernieuwt met opgefriste podiumceremonie en technische innovaties

23 February 2018

Het Vlaamse wielervoorjaar staat voor de deur en dus heeft Flanders Classics opnieuw enkele grote nieuwigheden in petto. Na de vernieuwing van de ploegvoorstelling bij de Ronde en de Omloop vorig jaar, wordt er in 2018 ingezet op een grotere publieksbeleving bij de huldigingsceremonie aan de aankomst. Ten slotte krijgen ook de tv-kijkers een aantal veranderingen voorgeschoteld: een nieuwe begingeneriek, aangepaste grafieken en data van de renners tijdens de wedstrijd. 

Grotere publieksbeleving bij vernieuwde podiumceremonie

Flanders Classics zet in 2018 niet alleen méér in op vrouwenwielrennen, maar neemt ook de podiumceremonie onder handen. Nadat de startpresentatie van de Omloop en de Ronde vorig jaar al hertekend werd, wordt nu in samenwerking met de VRT het ceremoniële gedeelte na de wedstrijd opgefrist. Vanaf 24 februari zit de huldiging voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden in een moderner, strakker jasje waarbij de laureaten bij de mannen én de vrouwen nog meer in de spotlights worden geplaatst.

Voor alle Flanders Classics-voorjaarswedstrijden wordt de huldiging van de vrouwen geïntegreerd vlak voor de ceremonie van de mannen. De bloemenhulde zal verdwijnen en vanuit de organisatie zal Maja Leye optreden als ‘Master of Ceremony’. Zij zal de huldiging in goede banen leiden.

Crossmediale samenwerking tussen VRT en Flanders Classics: Voor de Ronde

Een volgende wijziging die wordt doorgevoerd, is de nieuwe inplanting van het Ronde van Vlaanderen-podium aan de publiekszone in Oudenaarde. Het podium en bijhorende slothuldiging na de wedstrijd verhuizen van de Minderbroederstraat naar de “StuBru-festivalweide”. Studio Brussel-presentatoren Stijn Vlaeminck en Linde Merckpoel, die eerder op de dag ook al de startpresentatie van de Ronde in Antwerpen hebben verzorgd, zullen om 13u het feest op gang trekken op de publiekszone in Oudenaarde. Stijn Vlaeminck zal eveneens de presentatie op zich nemen bij de huldiging van de opvolgers van Philippe Gilbert en Coryn Rivera.

Introductie van de Flanders Classics-hymne, nieuwe generiek en grafiek

Ook wie de koers straks vanuit zijn eigen zetel volgt, mag zich verwachten aan een aantal grondige wijzigingen. Een nauwe samenwerking tussen Flanders Classics en de VRT heeft een gloednieuwe “look & feel” als gevolg gekregen. Kijkers krijgen op hun scherm straks een Flanders Classics-‘branded’ begingeneriek. Hierin zit de nieuwe Flanders Classics-hymne verweven, een eigen gecomponeerd lied dat ook voor elke podiumpresentatie en –ceremonie te horen zal zijn.

Ten slotte pakken Flanders Classics en de VRT tijdens de uitzending uit met een professionele en overzichtelijke grafieken en data. Kijkers zullen tijdens de live-uitzending geïnformeerd worden over wattages, hartslagen van de renners en tijdsverschillen. Dit is het gevolg van een samenwerking met Velon. Deze technische innovaties moeten de wielersport naar een hoger niveau tillen: het wielrennen van de toekomst.  Wielerfans zullen de koers thuis zo nog intenser kunnen beleven.  

  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx
  • Digitalclickx © Digitalclickx