Mobiliteit

Scheldeprijs 2017: Startevent in Mol - Aankomst in Schoten

De gemeente Mol heeft een volledig Mobiliteitsplan opgesteld met een opsomming van de mogelijkheden en voorzieningen om op 5 april 2017 naar "the place to be" in het centrum van Mol te komen voor de start van de 105de Scheldeprijs, de laatste officiële wedstrijd op Belgische bodem van menig wieleridool en inwoner van Mol "Tom Boonen", Na de info van Mol volgt een overzicht met betrekking tot de bereikbaarheid van het centrum van Schoten.

Wie in het centrum van Mol woont, komt best te voet naar de start. Zoeken naar een parkeerplaats of een vrije fietsenstalling is dan niet nodig.

Bovendien ligt het treinstation van Mol op slechts 5 minuten wandelen van de start van de Scheldeprijs voor elite heren. Wie met de trein naar Mol wenst te komen, kan nadien dus te voet naar de startzone wandelen.

Voor diegenen die met de auto komen bevinden de voorziene bezoekersparkings zich op wandelafstand van het centrum van Mol (variërend van 5 tot 15 en 25 minuten) 

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Mol in een pdf-document

Voor alle fietsliefhebbers in en rond Mol is het aangeraden met de fiets te komen, gelet op de voorziene verkeersoverlast.
Er worden fietsparkings voorzien in de Lakenmakersstraat en achter kerk Sint Pieters op de Markt.

Volg de fietsbewegwijzering naar de parkings.

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Mol in een pdf-document

Met de volgende buslijnen geraakt u tot in het Centrum van Mol : 

Uurregeling : www.delijn.be

Het Station van Mol bevindt zich op 5' wandelafstand van het Rondplein.

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Mol in een pdf-document

Mol is bereikbaar met de trein via de verbindingen ANTWERPEN–NEERPELT en HASSELT-MOL
Uurregeling : www.belgianrail.be

Het Station van Mol bevindt zich op 5' wandelafstand van het Rondplein.

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Mol in een pdf-document

Voor de wielerliefhebbers die naar het Startevent komen met de auto:

Op de parkings wordt toezichthoudend personeel voorzien, parkeren is echter op eigen verantwoordelijkheid. Eventuele schade en/of ongevallen kunnen niet verhaald worden op de organisatie, noch op de gemeente Mol.

Komende uit de richtingen Antwerpen – Hasselt – Geel (E313)
Neem afrit 23 Geel–West en volg de bewegwijzering richting Geel-Mol
Op de Zuiderring volgt u vanaf de Borgerhoutsedijk de bewegwijzering naar parking Zuid 2.
GPS coördinaten : Rode Kruislaan 20, 2400 Mol : 51°10'50.1"N 5°06'44.5"E
5 minuten wandelafstand van het Rondplein

Komende uit de richting Lommel-Balen
Op de Zuiderring volgt u de bewegwijzering richting Mol, vanaf het kruispunt met Ginderbuiten volgt u de bewegwijzering naar parking Noord
GPS coördinaten : Don Boscostraat, 2400 Mol : 51°12'00.2"N 5°07'19.0"E
25 minuten wandelafstand van het Rondplein

Komende uit de richting Turnhout-Retie-Dessel (E34)
Neem afrit 25 “Retie-Oud-Turnhout” en volg de bewegwijzering richting Mol
Vanaf het kruispunt Turnhoutsebaan-Violettenstraat volgt u de bewegwijzering naar parking Noord.
GPS coördinaten : Don Boscostraat, 2400 Mol : 51°12'00.2"N 5°07'19.0"E
25 minuten wandelafstand van het Rondplein

Komende uit de richting Balen-Leopolsburg
Volg de bewegwijzering richting Mol tot aan het kruispunt met Zuiderring
Vanaf het kruispunt met Kruisven volgt u de bewegwijzering naar parking Zuid 1.
GPS coördinaten : Kruisven, 2400 Mol : 51°10'37.3"N 5°07'26.2"E
15 minuten wandelafstand van het Rondplein

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Mol in een pdf-document

 

Info over extra rolstoelgebruikers nog niet beschikbaar.

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Mol in een pdf-document

Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar met de trein via de verbindingen met halte in het station Antwerpen-Centraal. Verder naar Schoten vanuit Antwerpen-Centraal met tram en/of bus.

Vanuit het treinstation hebt u directe toegang tot de metrostations “Diamant” en “Astrid” met een snelle tramverbinding naar Merksem (zie Met de tram)

Op 5 minuten wandelafstand vertrekken op de Franklin Rooseveltplaats aan de perrons 31 en 32 meerdere rechtstreekse busverbindingen naar Schoten (zie Met de bus)

Uurregeling trein: www.belgianrail.be

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

Premetrolijn 2 Hoboken-Merksem

Premetrolijn 3 Zwijndrecht-Merksem

Er is geen rechtstreekse busverbinding van kruispunt Bredabaan/Horstebaan naar Schoten.

Vanaf eindhalte “P+R Merksem”, 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Aan halte “Oudebareel” kan je nog overstappen op één van de directe buslijnen vanuit Antwerpen naar Schoten-Centrum (lijnen 600-601-602-620-621 en 610). Deze buslijnen passeren tijdens hun omleidingsroute wel de P+R Merksem, maar hebben daar GEEN "Tijdelijke halte", ze rijden in één trek door tot in Schoten aan de halte Wilgendaalstraat.

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

De rechtstreekse buslijnen naar Schoten vanuit Antwerpen vertrekken aan de Franklin Rooseveltplaats aan de perrons 31 en 32 (zie dienstregeling).

Schoten Scheldeprijs kaart lijnen 600-601-602-620-621, bushalte Wilgendaalstraat

Schoten Scheldeprijs kaart lijn 610 van 12u00 tot 17u30 (halte Wilgendaalstraat) - kaart lijn 610 voor 12u00 en na 17u30 (tijdelijke haltes in de Borkelstraat en in de Jozef Hendrickxstraat, en halte “Kerkhof”)

Schoten Scheldeprijs kaart lijn 780 (tijdelijke haltes in de Borkelstraat en in de Jozef Hendrickxstraat, en halte “Rusthuis”)

  • 780 Wijnegem-Schoten-Brasschaat-Kapellen-Zandvliet - dienstregeling - vertrekt aan achterzijde Wijnegem Shopping Center
  • 780 Zandvliet-Kapellen-Brasschaat-Schoten-Wijnegem - dienstregeling

 

Onrechtstreekse verbindingen met het centrum van Schoten vanuit richtingen Kapellen en Brasschaat:

  • 640 Brecht-Wuustwezel-Brasschaat-Antwerpen - dienstregeling - halte P+R Merksem
  • 650 Kapellen-Antwerpen Luchtbal Station - dienstregeling - halte P+R Merksem

Vanaf halte “P+R Merksem” 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Buslijnen 780 en 640 In het centrum van Brasschaat aan het kruispunt van de Bredabaan en de Augustijnslei kan je overstappen aan halte Brasschaat Kerk Bredabaan (haltenummer 105737) van lijn 640 op lijn 780 aan halte Brasschaat Kerk Augustijnslei (haltenummer 109856)

Buslijnen 780 en 650 hebben in Kapellen 3 gemeenschappelijke haltes: “Dorp” “Administratief Centrum” en “Zilverenhoeklaan”

 

Uurregeling : www.delijn.be of klik op de link dienstregeling achter de buslijn voor de dienstregeling op 5 april

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

Voor alle fietsliefhebbers in en rond Schoten is het aangeraden met de fiets te komen, gelet op de voorziene verkeersoverlast.

Er zijn geen extra fietsparkings in Schoten. Op verschillende plaatsen in het centrum zijn een beperkt aantal mogelijkheden om de fiets te stallen.

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

De renners zullen tussen 12u00 en 17u00 verschillende keren passeren door de straten van de lokale omloop in en rond Schoten, over een parcours van 16.8 km. Tussen deze uren kan je slechts sporadisch met de auto door deze straten, en dan enkel mee met de richting van de koers en nadat de groene vlag is gepasseerd.
In de onmiddellijke nabijheid van Schoten zijn er meerdere wegenwerken aan de gang. In Deurne (uitrit Sportpaleis op de Ring rond Antwerpen) zijn er wegenwerken op de Bisschoppenhoflaan tussen de Azijnbrug en de Oude Bosuilbaan. Het verkeer moet daar in beide richtingen over 1 rijstrook i.p.v. 2 rijstroken.
Als je met de wagen komt, combineer dit dan zoveel mogelijk met het aanbod van het openbaar vervoer om naar het centrum van Schoten te komen.  In Schoten zijn er geen ruime parkeermogelijkheden voorhanden.

Vanuit het Noorden (E19 en A12)

Antwerpen Ring (R1) – volg Haven - Uitrit 5 MERKSEM/Kapellen/Brasschaat – 1e afslag rechts richting SCHOTEN – einde afrit rechts : Bredabaan – volg richting Schoten tot kruispunt Bredabaan/Horstebaan (Carrefour), linksaf naar Parking Gemeentelijk Sportpark De Zeurt in Schoten, of rechtdoor naar Parking P&R Keizershoek in Merksem (zie Parkings in Schoten en omgeving).

Vanuit het Zuiden (E34 E313 E17 E19 en A12)

Antwerpen Ring (R1) – volg Rotterdam Breda - Uitrit 5 MERKSEM – einde afrit rechts Bredabaan – volg richting Schoten tot kruispunt Bredabaan/Horstebaan (Carrefour). ), linksaf naar Parking Gemeentelijk Sportpark De Zeurt in Schoten, of rechtdoor naar Parking P&R Keizershoek in Merksem (zie Parkings in Schoten en omgeving).

Alternatief vanuit het westen (E17 & E34)

De wielerliefhebbers die met de wagen komen uit de richting Oost- en West-Vlaanderen nemen bij voorkeur het openbaar vervoer premetrolijn 3 Zwijndrecht-Merksem vanaf de P&R te Melsele (zie Schoten - Met de tram).
GPS coördinaten : P+R Melsele, Vendoorn 1 : 51°13'02.2"N 4°18'26.5"E

Alternatief vanuit het oosten (E34 & E313)

De wielerliefhebbers die met de wagen komen uit de richting Turnhout (E34) of Hasselt (E313) kunnen uitrit 18 Wommelgem nemen.

Aan de uitrit heb je de P&R Wommelgem. Deze ligt op 1 km (10 minuten) wandelafstand van het Shopping Center te Wijnegem. Aan het Shopping Center van Wijnegem (zuidkant) heb je een directe busverbinding met lijn 780 naar het centrum van Schoten (zie Schoten - Met de bus).

Je kan de wagen ook parkeren op de parking van Makro, op de Houtlaan in Wijnegem (over het kruispunt met de Turnhoutsebaan) of aan het Shopping Center Wijnegem (parkeerplaatsen rondom het Shopping Center, OPGELET de parkeergarage en de dakparking worden na 20 uur afgesloten).

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

Parking P+R Keizershoek Bredabaan, Merksem

Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, richting Merksem, rechtdoor:

  • Voorbij het kruispunt is de eindhalte van de premetrolijnen 2 en 3 en is aan de rechtse de parking van Park & Ride Keizershoek

Vanaf “P+R Merksem” 2.8 km (ongeveer 35 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Parking Carrefour, langs Horstebaan, Schoten

Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, linksaf richting Schoten

  • Aan uw rechterzijde heb je de parking van Carrefour. Neem de derde inrij voor de parking aan de achterzijde van Carrefour (2de inrij is enkel om het parkeerterrein van Carrefour te verlaten).

Vanaf Parking Carrefour 2.5 km (ongeveer 30 minuten) te voet naar Schoten-Centrum langs Horstebaan en Vordensteinstraat

Parking Gemeentelijk Sportpark De Zeurt, Eksterdreef 6, Schoten

  • Aan het kruispunt Bredabaan/Horstebaan, sla linksaf naar de Horstebaan. Op het kruispunt van de Horstebaan/Kopstraat (3de zijstraat links van de Horstebaan) linksaf in de Kopstraat. Aan het einde van de straat volg verder de Kopstraat richting Brecht (is linksaf). Na ongeveer 1 km, voor de verkeerslichten, heb je op uw linkerkant het Gemeentelijk Sportpark De Zeurt, Eksterdreef 6, 2900 Schoten.

Vanaf de parking aan het Gemeentelijk sportpark De Zeurt, 1.7 km (ong. 20 minuten) te voet naar Schoten-Centrum via de Paalstraat. Aan haltenummer 101571 “Schoten Gemeentelijk Sportpark” kan je overstappen op één van de buslijnen richting Schoten-Centrum. 3 haltes verder afstappen aan de halte 101581 Wilgendaalstraat.

 

Bekijk hier het volledige mobiliteitsplan van Schoten in een pdf-document

Scheldeprijs 2017: Startevent in Mol - Aankomst in Schoten

De gemeente Mol heeft een volledig Mobiliteitsplan opgesteld met een opsomming van de mogelijkheden en voorzieningen om op 5 april 2017 naar "the place to be" in het centrum van Mol te komen voor de start van de 105de Scheldeprijs, de laatste officiële wedstrijd op Belgische bodem van menig wieleridool en inwoner van Mol "Tom Boonen", Na de info van Mol volgt een overzicht met betrekking tot de bereikbaarheid van het centrum van Schoten.

Antwerpen is gemakkelijk bereikbaar met de trein via de verbindingen met halte in het station Antwerpen-Centraal. Verder naar Schoten vanuit Antwerpen-Centraal met tram en/of bus.

Vanuit het treinstation hebt u directe toegang tot de metrostations “Diamant” en “Astrid” met een snelle tramverbinding naar Merksem (zie Met de tram)

Op 5 minuten wandelafstand vertrekken op de Franklin Rooseveltplaats aan de perrons 31 en 32 meerdere rechtstreekse busverbindingen naar Schoten (zie Met de bus)

Uurregeling trein: www.belgianrail.be